Stockholm Marathon förstärker

Hässelby SK och Spårvägens FK, som arrangerar flera av landets törsta löpartävlingar, förstärker sin tävlingsorganisation.
Anders Tallgren är idag sportchef hos IF Göta som är en av landet bästa friidrottsklubbar. Om några månader flyttar han från Karlstad till Stockholm för att börja jobba med Stockholm Marathon, Minimaran, Tjejmilen, Vår Ruset, Stockholm Halvmarathon, Bellmanstafetten, Premiärmilen, Spring Cross, Tjur Ruset, GE Galan m.fl. tävlingar.

Vad ska du göra på Löparkansliet?
- Till att börja handlar det mest om att sätta mig in i jobbet men efterhand kommer jag bidra mer aktivt.

När börjar du?
- Det blir en glidande övergång. Jag kommer att hänga med så mycket det bara går på de stora arrangemangen. Götagalan den 28 juli blir det sista jag gör i Göta. Det känns som om efter fem år är rätt tidpunkt att gå då Göta-organisationen fungerar så stabilt.

Varför byter du arbetsuppgifter?
- Allt är ju större i Stockholm och det här steget är ett sätt för mig att utvecklas.

Vilka är dina starka sidor?
- Jag är rätt ambitiös och jag ger mig inte förrän det blir bra. Under juli förra året lade 30 av 31 dagar på Götagalan.

Hur mycket känner du till om Stockholm Marathon-organisationen?
- Kansliet har jag haft en del kontakt, mest tack arbetet med Folksam GP. Sen har vi ju kört Vår Ruset i Karlstad några år så det vet jag hur det fungerar. Det ska jättekul att få följa ett så stort arrangemang som Stockholm Marathon från insidan.

Hur ser din bakgrund ut?
Uppvuxen i Karlstad men född på Falu BB. Jag ha en pol.mag med statskunskap som huvudämne. Samhällsfrågor har alltid varit ett stort intresse. Aktiv i sprint och längd upp till 20 år med blygsamma framgångar, som bäst några USM-medaljer i stafett

Hur känns det att flytta till Stockholm?
- Spännande. Det sägs ju att varje svensk ska någon gång i sitt liv bo i Stockholm. Jag känner ju många tack vare friidrotten och jag har en syster som bor i Bromma.

I Göta ägnade du 60% av arbetstiden åt klubben och 40% åt politiken. Hur gör du nu?
- Så har det bara varit det senaste året. Inledningsvis kommer jag att ta det lugnt med politiken. Det blir 100 procents fokus på friidrotten.