Stockholm Marathon lockar med 750-årsfest

Inbjudan till nästa års Stockholm Marathon är nu klar. I dagarna får de löpare som beställt inbjudan och de löpare som varit anmälda till loppet de senaste åren inbjudan via posten.

Stockholm Marathon 2002, som avgörs lördagen den 8 juni, ingår i firandet av Stockholms 750-årsjubileum.
Den 1-8 juni firar Stockholms stad sitt 750-årsjubileum. Under den veckan kommer staden att sjuda av liv, rörelse och fest. Varje dag bjuds på ett nytt skådespel med historiska höjdpunkter ur Stockholms förflutna. Platsen för detta är Norrström vid Slottet mitt i Stockholm. Det blir musik och fyrverkeri. En av höjdpunkterna i denna jubileumsvecka är firandet av Sveriges Nationaldag på Olympiastadion den 6 juni. En annan höjdpunkt är givetvis Stockholm Marathon den 8 juni, festveckans finaldag. Det är fri entré till alla dessa evenemang.

En nyhet i samband med nästa års tävling är att årets Stockholm Marathon-vinnare Anders Szalkai ger träningsråd inför loppet. Szalkais träningsråd kommer här på www.marathon.se från och med den 6 december.
Szalkai, som är utbildad idrottslärare vid Idrottshögskolan i Stockholm, har gjort träningsprogram för fyra olika nivåer. Det finns program för löpare som siktar på att genomföra Stockholm Marathon under tre timmar liksom för dem som nöjer sig med att genomföra loppet strax under maxtiden sex timmar.

Läs mer om Stockholm Marathon 2002: http://www.marathon.se/stockholm

Gå till träningsprogrammen: http://www.marathon.se/traning/program/