Stor succé för provlöpning när nya maratonbanan stod på menyn

Samling på stadion inför passet

Den 30 april samlades över tusen förväntansfulla löpare för att tillsammans med Marathongruppen och TSM Running provspringa 27 kilometer av den nya banan för adidas Stockholm Marathon.

Det är en årlig tradition att Marathongruppen och TSM Running arrangerar en provlöpning av maratonbanan och i år var inget undantag. Intresset var stort hos deltagarna, vilket är förståeligt med tanke på den nya banan som lanserades tidigare i år. Med gulblåa flaggor vajandes på Stockholms Stadion välkomnades över 1000 löpare som inledde Valborgsmässoafton med en härlig löptur genom huvudstaden. 

Vädret bjöd på klassiskt aprilväder i form av ca 10 grader, mestadels sol, några droppar regn och en hel del vind. Provlöpningen var planerad till cirka 27 kilometer och fokus låg på banans nya delar, samtidigt som mer välkända marker på Djurgården valdes bort för dagen. Längs banan stod dessutom Enervit och delade ut sportdryck till att törstiga löpare.

Enervits vätskestation längs banan

När de 27 kilometrarna var avklarade avslutades turen med att löparna fick springa de sista 300 metrarna inne på Stadion. Allt för att få en försmak på vad som komma skall den 3 juni när det är dags för årets adidas Stockholm Marathon. Efter ”målgång” fanns det möjlighet för deltagarna att springa ytterligare några kilometer tillsammans med TSM Running. Sedan avslutades dagen med både dricka och energi på Stadion. En dag med mersmak för alla maratonentusiaster. 

Vill du veta mer om adidas Stockholm Marathon hittar du all information här. 

Text av: Anna Silvander & Sebastian Wallin