Succén Crazy Race läggs ner

Den annorlunda löpartävlingen Crazy Race läggs ner. Trots att loppet i Kristianstad varit en deltagarsuccé väljer arrangerande PAN-Kristianstad att satsa på elittävlingar i orientering.

Det främsta skälet till beslutet är att PAN-Kristianstad har en målsättning att ha ett stort prestigearrangemang inom orienteringen varje år. I år ska man arrangera både elitserien och VM-uttagningar.
För att orka det måste man dra ner på något annat. Eftersom orienteringen är kärnverksamheten så var beslutet till sist ganska enkelt.

– Man sliter ner de ideella krafterna, vi slog i taket redan 2006. Crazy Race är lika tungt arrangörsmässigt som elitserien, säger klubbens ordförande, gamle storlöparen Kjell-Erik Ståhl till Kristiansbladet.
Deltagarmässigt och ekonomiskt gick Crazy Race bra och 2006 års tävling gav ett överskott på 50 000 kronor.
– Men det står inte i proportion till arbetsinsatsen. Mätbart är det väl 2000 timmar för genomförande och förberedelser, vi skulle egentligen behöva två organisationer för att klara både Crazy Race och elitserien och så många medlemmar har vi inte, säger Ståhl.

PAN Kristanstad kommer att fortsätta att ordna andra lopp som till exempel Margaretheloppet. Men att ta upp Crazy Race 2008 är det inte tal om.
– Det går inte att komma tillbaka igen senare, säger Mats Svensson, eldsjälen och huvudmannen bakom tävlingen.
Mats Svensson hade stora planer för evenemanget, enligt Kristiansbladet:
– Det fanns inga gränser på vad man inte kunde göra. Det hade kunnat bli ett Lidingölopp eller Vasaloppet, men då måste man göra den satsningen. Tävlingen hade stor potential, men nu lägger vi av efter fem år och gör det med hedern i behåll.