Susanne bäste svensk i Berlin

Det var inte bara de främsta löparna som noterade nya personliga rekord i Berlin Marathon. Även de bästa svenskorna tog vara på chansen att förbättra sina resultat när det nu var idealiska tävlingsförhållanden. Susanne Johansson klockades för årets näst bästa svenska tid när hon noterade 2.38.15 vilket räckte till en 14:e plats.

Det betyder att årets Tjejmilen-vinnare var drygt sex minuter under hennes tidigare  personbästa från Stockholm Marathon i juni.
- Jag har gjort ett jämnt lopp utan några svackor. Jag hade hoppats på 2.38, så det var skönt att lyckas, summerade Susanne som inför den här säsongen hade 2.54 som personbästa.
38-åriga Susanne Johansson är året överraskning inom svensk långdistanslöpning. För ett år sedan bestämde hon sig för att satsa hårdare och bytte då klubb från IFK halmstad till Hässelby SK där hon fick Kent Clefberg som tränare.
I vintras ökade Susanne försiktigt träningsmängden från fem pass i veckan till tolv. Hon klarade detta utan att drabbas av skador. I sommar har resultaten kommit snabbt. Susanne har tagit fyra SM-medaljer, debuterat i landslaget och vunnit Tjejmilen.
Söndagens 2.38.15 - som ger henne en plats bland tidernas tio bästa kvinnliga svenska maratonlöpare - är Susannes hittills bästa lopp.
- Jag hade 36.30 vid 10 km, sedan tror jag att det var kring 1.17 vid halva loppet, men jag vet inte riktigt. Jag brukar inte titta på klockan så ofta när jag springer för att slippa känna mig stressad, förklarade Susanne, som i vanlig ordning såg ut att vara i det närmaste oberörd efter loppet.
Anna Lindh från Tureberg förbättrade sin tid från fjolårets Berlin Marathon med drygt tre minuter när hon noterade 2.47,03.
- Jag blev aldrig trött, men benen tog slut vid 36 km, berättade Anna.
- Jag är mycket nöjd med tiden. Idag har jag absolut gjort så bra som jag kan.
Annika Skarin från Hässelby sprang på 3.02,39. Det är hela elva minuter under hennes tidigare personbästa från årets Stockholm Marathon. Jörgen Lind från Upsala IF var bäste svensk i herrklassen med 2.44.30 vilket räckte till 242:a plats.

Sök i resultatlistan