Susanne Johansson vann Tjejmilen

Linda Ström var på väg mot den största sensationen i Tjejmilens historia när hon ledde söndagens tävling i drygt nio kilometer. Den 21-åriga hässelbylöperskan har knappt tävlat i år, och hon tillhörde inte alls favoriterna i Sveriges största idrottstävling för kvinnor.

Linda bytte jobb i vintras, och slutade då att träna.
- Jag höll bara igång litet med aerobics, berättar hon.
- I maj sprang jag en mindre tävling på fem kilometer och tyckte att det gick så bra att jag började träna tre-fyra gånger i veckan.
Tjejmilen började olyckligt för Linda som snubblade i starten och skrapade upp ena knäet så att det började blöda. Trots det var hon snabbt uppe i täten och hon anförde sedan tätklungan hela tiden. Vid sex kilometer fick Linda Ström en lucka til Midde Hamrin, Helen Willix och Susanne Johansson.
Som mest hade hon ett försprång på åtta sekunder. Det var bara Susanne Johansson som orkdade jaga henne.
Strax efter nio kilometer var Susanne ikapp. Årets SM-tvåa på 5000 meter kunde sedan springa till seger i sitt livs första start i Tjejmilen.
- Trots att jag låg efter ett tag, så var jag hela tiden inriktad på att försöka vinna loppet, förklarade Susanne.
- Det var jätteroligt att vinna det här loppet.
Rutinerade Midde Hamrin som haft problem med en lårskada fullbordade arrangörsklubbens Hässelbys trippel genom att bli trea, 34 sekunder efter vinnaren.
- Linda, var någonstans har du gömt dig för oss, undrade Midde skämtsamt när hon gratulerade Linda Ström till den överraskande andraplaceringen.
- Jag har ju knappt tränat, därför har jag inte tävlat, svarade Linda.

Toppresultaten:
1) Susanne Johansson, Hässelby SK, 36.04.
2) Linda Ström, Hässelby SK, 36.16.
3) Midde Hamrin, Hässelby, 36.38.
4) Helene Willix KA 1, 36.44.
5) Lena Gavelin, Jamtrennarna, 36.59.
6) Ann-Charlotte Carlsson, Filipstad, 37.06.