Svenska juniorer fyra i terräng-EM

Fjolårets sensationella EM-tvåa Claes Nyberg hängde aldrig med i täten när årets Europamästerskap på söndagen avgjordes i italienska Ferrara.
Nyberg blev 17:e man och hade aldrig tätkänning.
Bästa svenska placeringen svarade herrjuniorerna för som blev fyra i lagtävlingen.

Mustafa Mohammed gjorde också den bästa individuella insatsen när han blev sexa i juniorloppet. Mustafa som blev trea förra året kom nu efter i starten och fick en för stor lucka till täten för att kunna vara med och slåss om medaljerna den här gången. Med Henrik Skoog på elfte plats och Björn Bergström på 28:e plats blev det en meriterande fjärdeplats i lagtävlingen för svenskarna.
I herrloppet anförde regerande mästaren Carsten Jörgensen de första varven och hade till slut bara fem löpare med sig i tätklungan. På det sista varvet ryckte Sergeiy Lebid, Ukraina, till sig en ledning som sedan höll ända in i mål.
Claes Nyberg låg under de första varven som bäst på femtonde plats och var i mål 17:e man men ändå överlägset bäste svensk. Nyberg var 43 sekunder efter segraren men 1.19 före näst bäste svensk, Mattias Persson.
I damernas lopp tog Paula Radcliffe, Storbritannien, snabbt kommandor i loppet och vann före Annmari Sandell som återigen gjorde ett starkt lopp.
Den enda svenska tjejen i tävlingana på den kommunala golfbanan (!) i Ferrara var junioren Ida Nilsson som blev 31:a, 59 sekunder efter segrarinnan Katlin Szentgyorgyi, Ungern i damklassen.