Svenska mästare koras ikväll

Finns det någon som kan rubba Marie Söderström-Lundberg? Och vem vinner duellen mellan Claes Nyberg och Mustafa Mohamed? Kanske blir det Erik Sjöqvist?
I kväll inleds SM i friidrott i Gävle och de första mästarna som ska koras blir på 10 000 meter.

De 25 varven på löparbanan är en mycket hårdare psyksiks påfrestning än ett motsvarande millopp på asfalt. Men det ska inte bekomma Marie Söderström-Lundberg, som dominerat distansen de senaste åren. Hon kunde ha fått en fullvärdig utmanare i Lena Gavelin, men eftersom hon är skadad är det svårt att se vem som skulle kunna hålla Maries tempo. 13 tjejer är föranmälda, troligen blir det runt tio till start, klockan 17.40. Räkna med ett kvavt lopp!

En knapp timme efter att tjejena gått i mål är det dags för killarna. Claes Nyberg är regerande mästare och knapp favorit. Ifjol skakade han av sig Mustafa Mohamed på slutvarvet. I år har Hälle-löparen blivit ytterligare något starkare. Ännu starkare utveckling har Erik Sjöqvist haft, som inte kunde vara med på fjolårets SM. Fjärde förhandstipset bland de föranmälda är Mustafas klubbkamrat Joakim Johanssom, som liksom Erik sprang 5000 meter på EM.

SM fortsätter fram till på söndag.