Svenska mästaren åker norrut

Said Regragui unnar sig bara några dagars vila efter att i lördags ha vunnit SM-guld i maraton när han överraskande blev tredje man i Stockholm Marathon. Nu börjar han uppladdningen för nästa uppgift: Dunder Dygnet i Gällivare den 29-30 juni.

- Jag har aldrig varit så långt norrut tidigare. Det ska bli spännande att få uppleva fjällnaturen och midnattssolen, säger Said, som kommer från Marocko, men som bor i Sverige sedan tre år och som tävlar för Hässelby SK.
Said Regragui vann i fjol SM i halv maraton (21,1 km). I början av maj var han trea på 12 km och fyra på 4 km vid terräng-SM. I lördags gjorde han sitt hittills bästa lopp när han i sin maratondebut sprang i mål som trea i Stockholm Marathon och samtidigt säkrade SM-guldet på distansen.
Dunder Dygnets fem etapper bör passa Said bra. Han är duktig terränglöpare och duktig på halv maraton vilket gör att han inte bör ha några problem med etapp 1 Leden och etapp 3 Midnattssolen.
Said är dessutom en mycket stark backlöpare vilket han demonstrerade genom att vinna den tuffaste backsträckan i Holmenkollstafetten i mitten av maj. Det betyder att Dunder Dygnets etapp 5 Fjället bör passa honom perfekt.
Han är samtidigt en av landets bästa 5 000-meterslöpare och bör därmed klara etapp 4 Gruvan bra.
Däremot är han ovan med etapp 4 Gatan som endast mäter 250 meter. En så kort sträcka har Said aldrig tävlat på:
- Jag tror att det ska gå bra även på 250 meter, förklarar Said Regragui.
- Det ska bli spännande att springa Dunder Dygnet. Fem så olika lopp
under 30 timmar känns som en annorlunda utmaning.

Läs mer om Dunder Dygnet: