Svettigt under Portugals sol

Svenska löpare tränar och trivs på Scandinavian Training Camp

Den tredje upplagan av Scandinavian Training Camp i Monte Gordo på Algarvekusten har precis börjat. Distanslöpning, fartlek, intervaller och stavgång är några av ingredienserna på träningsmenyn. En av träningsveckans höjdpunkter är bergspasset som avverkades på onsdagen i sol och 20 plusgrader.
- Det var ett svettigt men roligt pass, sa elitlöparen Jonas Buud efteråt. Miljön här är underbart fin och riktigt tuff att springa i.

Som vanligt blandas elitlöpare med motionärer och nybörjare.
- För mig är det tredje gången jag är här, säger Heléne Willix, som är en ledarna. Det är lika roligt varje gång att komma hit och starta upp löpsäsongen. Många ansikten känner man igen, men i år var det överraskande många nya namn. Det verkar som om fler och fler vill ha en aktiv semester och mixa löpning, sol och bad.

En nyhet i år är att deltagarna kan låna en iPod och kombinera denna med de löpskor som är förberedda för Nike+. Många har också tagit chansen att mäta sina löprundor och utmana sina tränande kollegor.

Cirka 70 löpare deltar denna veckan. Lägret som arangeras av Springtime Travel och Nike pågår till den 5 maj. Då har lägerdeltagarna inte bara sprungit och gått stavgång tillsammans, utan också hunnit lyssna till intressanta föredrag av bl a Rune Larsson, Evy Palm och Kent Hultqvist.