SVTs Äventyr med enhalvtimme multisport

Missade ni det halvtimmeslånga programmet om multisport i SVTs Äventyr i måndags? På torsdagskvällen kl 23.10 och på lördag kl 13.45 sänder TV2 reprisen om den spektakulära tävlingsformen som blir alltmer populär.

Huvuddelen i programmet ägnas åt The Endless Odyssey, T.E.O. Tävlingen genomfördes i juli 1998. Åtta lag avverkade en sträcka som motsvarar tio maratonlopp i svår terräng och med packning på ryggen.
Hela bevakningen av 1998 års lopp finns under adressen www.multisport.nu där det också går att läsa om 1999 års planerade tävling, som blir längre, men med några nya regler:
- Det kommer att bli en kust till kusttävling, från Narvik till Bottenviken, allt som allt 60 mil, uppdelat på sex etapper med gemensam start i varje etapp, förklarar tävlingens initiativtagare Erik Ahlström.
Till årets tävling är det klart att fjolårssegrarna finska Team Halti kommer. Dessutom är ett lag från USA och ett från Danmark anmälda. Totalt är det nio lag anmälda, arrangörerna tar emot 15.
T.E.O. är en utmaning som heter duga, men innan du börjar träna kanot, cykel, och klättring: kolla in programmet på TV som tydligt beskriver vad ett deltagande innebär.