Szalkai ny chefredaktör på Runner’s World

Efter sju år som träningsexpert på Marathon.se blir Anders Szakai i maj chefredaktör för Runner's World.

Anders Szalkai blir i maj chefredaktör för Runner’s World. Han lämnar sin tjänst som träningsexpert på Marathon.se. Men lugn, de populära träningsprogrammen, kommer att finnas kvar på Marathon.se.
– Vi har byggt upp det här tillsammans under så många år och det skulle inte vara bra för någon om vi inte fortsatte det som Anders har varit med att skapa, säger Torbjörn Sköldefors som är chefredaktör för Marathon.se.

– Det har fantatiskt roligt och lärorikt att ha Anders Szalkais som anställd, säger Torbjörn Sköldefors. När det gäller sakkunskap om löpning finns det få tränare i Sverige, om ens i världen som har samma bredd. Anders kan träning och utrustning både för elitlöpare och motionärer, han är utbildad vid GIH och har en egen lång elitkarriär.
 
När Anders Szakai anställdes av Maraton.se 2010 så var det från början för att skriva träningsprogram på Marathon.se och ta hand om och utveckla träningen för TSM Running åt Marathongruppen.
• TSM Running är idag Sveriges största löpargrupp, men det ansvaret kommer Anders helt att släppa efter årets ASICS Stockholm Marathon.
• Marathon.se är sedan 1996 Sveriges största redaktionella webbplats om löpning med i snitt 60000 unika besökare varje vecka.

Anders Szakai har bidragit starkt till succén med träningsprogramsdelen på trana.marathon.se. Under åren har han blivit allt mer delaktig i det redaktionella innehållet. Dels i webb-tv-inslag men även som skribent. 
Anders kunskap har varit hett eftertraktad och parallellt med sin anställning hos oss har han gett ut en bok på Bonniers och med Marathon.se:s goda minne har han även de senate åren regelbundet medverkat som skribent i Runners World. 

Nu tar sig Anders an utmaningen att bli chefredaktör för Sverige största löpartidning.
– Jag vet att det är en stor utmaning att göra en tidning för en så bred målgrupp som Runner’s World har, men jag hoppas att min genuina passion för löpning och min bakgrund kan hjälpa mig i det jobbet. Mitt motto, som formats genom kontakten med allt från nybörjare till elitlöpare, är att alla löpare kan ta del av alla de fantastiska delar löpningen innehåller. Och det hoppas jag ska framgå i tidningen!

Anders Szalkai tillträder den 6 mars och är chefredaktör från och med majnumret av Runner’s World. 
Han efterträder Stefan Larsén som fortsätter som tidningens redaktionschef och den som ansvarar för produktionen av Runner’s World.