Szalkai: Tuff bana väntar i Tunnel Run

– Det är en böljande bana som ger mig samma känsla som bropasseringarna i New York och Västerbron i ASICS Stockholm Marathon.
Marathon.se:s Anders Szalkai testade i början av veckan banan i Stockholm Tunnel Run. En löptur som bjöd på överraskande många och långa backar.
Se videon här ovan där tävlingsledaren Per Spik visar hur löparna springer i Stockholm Tunnel Run och Anders Szalkai testar banan.

Efter tio kilometers löpning genom Norra länken går löparna på lördag 22 november i mål uppe på en viadukt i Värtahamnen.
Anders Szalkai testade banan i måndags och vid målgången var hans första kommentar:
...- att det här var ganksa tufft. Man skulle kunna tro att det kanske skulle vara platt och fint i tunneln, men det är både uppför och nedför, ganska långa bitar och sedan friskar vinden på när man kommer ut ur tunnlarna också. Har man lite motvind så känner man det verkligen.

Norra länken är ett system av tunnlar. Löparna springer helt enkelt lite kors och tvärs i tunnlarna. Start vid Värtahamnen, upp och ut vid Norrtull för att sedan vända in igen ut mot Universitet där man också är ut och vänder innan man springer tillbaka till Roslagstull för att sedan vända ner och tillbaka till Värtahamnen.
Sista kilometern mot mål är riktigt sugande svagt uppför.
– Om man redan är trött innan kan det bli riktigt tufft, dessutom smalnar det ihop och kan bli lite trångt här, säger Anders Szalkai.

Mer än 42000 löpare har anmält sig till Sveriges största millopp. Ett engångslopp som blir lite annorlunda med alla löpare i likadana västar, upplevelsestationer nere i tunnlarna.
– Jag tror inte det är personbästa man är ute efter i det här loppet, utan det är den unika upplevelsen.
– Jag tror att det kommer att bli ett fantastskt lopp och även om banan är böljande och tuff så kommer alla kringarrrangemang och stämningen runt omkring att göra att det känns lite lättare.