Hur känns det att vinna,Marie Söderström-Lundberg?

ASZ: Grattis till, segern och den fina tiden i Sevilla marathon.
MS-L: Tack, ja det var positivt och kul!
ASZ: Hur känns det i benen nu två dagar efter loppet?
MS-L: Väldigt bra, som efter ett långpass, nej lite stelare, men inte farligt alls faktiskt.
ASZ: Vad hade du för förväntningar innan loppet?
MS-L: Jag hade inga tidsmål alls, utan gick in helt för att få en positiv känsla, och det blev det. Jag hade ju tränat bra och på långpassen hade jag känt styrkan, men i Stockholm marathon tog jag slut, så det fanns ju lite i bakgrunden. Nu ville jag få ett lopp som jag gick från med positiv känsla. Det var skönt att det höll, jag hade faktiskt ingen down period alls under loppet.
ASZ: Hur gestaltade sig loppet?
MS-L: Jag hade växelvis sällskap med några olika manliga löpare. Det blåste lite så jag tänkte det var bra att försöka ligga i en klunga. Men eftersom en del tröttnade fick jag ändå springa en del själv. Väntade på att jag skulle få en down efter 30km, men den kom aldrig. Jag sprang med klocka som jag tog lite mellantider på, utan att direkt titta under loppet. Efteråt kunde jag då se att jag faktiskt ökade de två sista kilometrarna. Det känns positivt att veta.
ASZ: Känslan att vinna hur, var den?
MS-L: Jag har ju sett på bilder hur det ser ut att komma först över mållinjen, och det var som på bild en otrolig känsla. Det var fullt stohej!! Kul var också att leda loppet, publiken hjälpte verkligen till längs banan.
ASZ: Fungerade ditt vätskeintag under loppet bra?
MS-L: Ja, i min första mara i Lissabon drack jag sportdryck och det fungerade inte alls med magen. I Stockholm drack jag bara vatten, och då räckte inte energin riktigt. Men nu verkar jag ha hittat rätt, drack Maxim och det fungerade både med magen och gav lite extra energi.
ASZ: Hur ser träningen ut nu dagarna efter loppet?
MS-L: Jag kör korta, ca 20 minuters-pass i lugn fart. Tror jag kör så veckan ut. Det är bra att röra lite på sig så att man inte stelnar till.
ASZ: Tillsist måste jag fråga om hur framtidsplanerna ser ut?
MS-L: Mycket hänger ju på att få vara hel och frisk. Inför Frankfurt marathon i höstas var jag ju lite småskadad och kunde inte starta. Så jag vet att det lätt blir förändringar i planeringen. Men jag hoppas springa två stycken 10000m lopp under våren/försommaren. Sen blir det nog lite andra lopp också tex terräng-SM.
ASZ tackar för intervjun, och önskar Marie lycka till framöver.

Mer om Szalkais krönikor 1999/2000