Felmeddelande

  1. Warning: include(misc/ui/images/ui-icons.png): failed to open stream: No such file or directory in include() (line 529 of /mnt/persist/www/marathon.se/build-assets/partials/symlinks/sites-default/settings.php).
  2. Warning: include(): Failed opening 'misc/ui/images/ui-icons.png' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php-5.6.40/lib/php') in include() (line 529 of /mnt/persist/www/marathon.se/build-assets/partials/symlinks/sites-default/settings.php).

Vem springer var i vår?

Förra veckan blev det ingen intervju från min sida eftersom jag lämnade vintersverige för träning på barmark och i värme. Ingen intervju idag heller utan istället en liten rapport om min träning och lite om vilka vårmaror det ser ut att bli för de bästa svenskarna.

Min träning i vinter:
Om jag börjar med min träning, så kan jag berätta att efter min höstvila har träningen flutit på utan några ofrivilliga avbrott. Efter en lugn upptrappning hade jag en rejäl mängdperiod. Vecka 47 till vecka 4 (11v) hade jag ett snitt på 202 km/vecka. Detta är väldigt mycket för mig men verkar ha fungerat. I början var det inte mycket kvalité men efterhand har jag haft 2-3 kvalitépass i veckan. Efter mängdperioden blev det tre lite lugnare veckor i samband med mitt utlandsläger.

Jag åkte iväg ända till det lite udda träningslägerlandet Venezuela. Jag var i en liten stad i Anderna som heter Merida och ligger på ca 1700 m ö.h. Där blev det alltså lugnare mängdmässigt, men några hårda långpass fick jag in och bla en vandring på 4600 m höjd.
Väl tillbaks i vintersverige är det tänkt att jag ska köra några hårda veckor innan jag börjar nedtrappningen för London marathon den 18 April. I denna hårda period som jag nu inlett, tänker jag mig bla springa ett riktigt hårt långpass, eventuellt blir det i något mindre maratonlopp eller i en halvmara.

Svenskarnas vårmaror. (ej helt bekräftade)
Skador och sjukdomar kan ändra en löpares träningsmål, men i dagsläget är mitt mål alltså London Marathon i april. I London får jag troligen svensksällskap av både Åke Eriksson, Hässelby och Ärlas Bjarne Thysell, vilka har aviserat start där.
Nu närmast är det dock Sevilla marathon till helgen, där bla Enhörnas Patrik Hallen och Hässelbys Ulf Olsson är anmälda. Dessutom tillkommer nog några fler svenskar i det loppet, både på herr och damsidan.
Till Paris marathon den 4 april är svenskorna Jennie Åkerberg Spårvägen och Hässelbys Ingmarie Nilsson resp Annika Nyberger anmälda. Helgen efter London marathon går bla Hamburg marathon med förhoppningsvis Flemingbergs Alfred Shemweta. Slutligen är Enhörnas nyförvärv Magnus Bergman anmäld till Turin marathon i maj.

Mer om Szalkais krönikor 1999/2000