Viaranolångpass och nytillskott i svensk maratonlöpning

Som jag skrev för några veckor sedan planerade jag att köra ett hårt långpass som ett led i min träning mot London marathon. I helgen som gick körde jag detta pass, genom att springa ett fullt marathon i Italienska Vigarno/Ferrara.
Loppet startar i Vigarano och går imål i den gamla fina staden Ferrara. Det var en trevlig bekantskap, välarrangerarat och med en nästan helt flack bana. Dessutom var vädret i det närmaste perfekt, med en smak av våren.
Passet för egen del gick bra, jag gjorde mitt eget lopp och sprang själv nästan hela vägen och höll kring 3.20/km. Loppet gav besked om att jag har styrkan, nu återstår att vässa farten i fyra veckor fram till London(intervallträning och några tävlingslopp). 2.21.41 tog det för mig och det gav en fjärde plats i loppet.

Med till Italien följde två träningskompisar, Lars och Patrik Andersson, från min moderklubb i Helsingborg, IS Göta.
Bägge debuterade på sträckan, och Lars gjorde ett riktigt bra debutlopp. Länge höll han fart för en tid strax under 2.25, men stumnade något på slutet och fick i debuten 2.27.46.
Förutom den fina tiden, blev belöningen efter de dryga 42 km en meriterande 6:e plats i loppet.
Lars som snart fyller 25 år, är ett välkommet tillskott i svensk maratonlöpning och även en välbehövlig liten föryngring i statistiken. Tiden hade placerat honom som 9:a* i Sverige tidsmässigt ifjol.

*Alfred Shemveta inräknad (ej svensk medborgare ännu)