Tanks - en ny träningsvåg

I SAMARBETE MED FLOWLIFE

I SAMARBETE MED FLOWLIFE | Vatten och träning är två komponenter som går hand i hand. Det kan vara allt från att genomföra övningar i en bassäng till att återställa vätskebalansen - eller använda det som extern kraft, alltså tyngd, under ett träningspass.

Att använda vätska som extern kraft i sin träning har många fördelar. Inte nog med att det är innovativt, det är också roligt och utmanande. Fritt strömmande vatten skapar nämligen vikt- och vinkelförskjutningar, vilket gör att kroppen måste aktivera muskler, stora som små, och parera tyngden momentet igenom.
 
För bara ett halvår sedan lanserades Flowtank, ett portabelt träningsverktyg fyllt med just vatten. Flowtank togs fram för att avancera och komplettera träningen och är till stor hjälp när man vill förbättra balans, kondition, koordination, rörlighet och styrka. Nu har Flowlife släppt inte bara en utan tre uppföljare av nämnd produkt. Detta i form av Flowbell och Flowtank Dumbbell, som fungerar enligt samma princip som Flowtank men har andra geometriska former.
 
Nu när vi vet att musklerna prövas på ett sätt med vatten som de inte gör vid träning med ett verktyg vars konsistens är fast, eftersom vattnet skapar tyngd och rörelserubbningar, är det dags att testa! Nedan hittar du ett träningspass som går alldeles utmärkt att genomföra var du än befinner dig, bara du har någon av tanksen nära till hands.
 
Flowbell 
En tank-motsvarighet till den klassiska medicinbollen. Flowbell är utrustad med handtag på var sida om figuren och gör övningar som bland annat mountain climbers mot boll, Russian twists och situps med vikt över huvudet lätta (“lätta”) att utföra.
 
Flowtank Dumbbell 
Ett utmärkt redskap för övningar som involverar endast en arm i taget, såsom enarmspressar, enarmsroddar, enarmssvingar och så vidare. Flowtank Dumbell utmanar många leder och småmuskler och fungerar mycket bra för rehabilitering- och stabilitetsträning.
 
Träningspass
 
​​EMOM, 20 MINUTER (5 VARV):
EMOM är en förkortning av “EVERY MINUTE ON THE MINUTE”. Detta innebär att du utför den övning och de repetitioner som står från och med varje påbörjad minut och vilar den tid som är kvar. Exempel: gör du 15 swings på 30 sekunder får du också vila i 30 sekunder. Gör du däremot 15 swings på 50 sekunder får du endast vila i 10 sekunder. När nästa minut påbörjas, påbörjar du nästa övning.

MIN 1:
Flowbell swings
Ta tag i det ena handtaget på din Flowbell med båda händerna, likt en kettlebell. Ställ dig höftbrett isär med benen, böj lite lätt på knäna, tippa över ryggen och svinga sedan vikten kraftigt framåt och uppåt. Repetitionen börjar om när du kommer ned till startposition igen.
15 reps x 3 sets

Flowbell swings - steg 1
Flowbell swings - steg 2

MIN 2:
Enarmsrodd med Flowtank Dumbbell
Stå framåtböjd med det enda benet framför det andra. Håll Flowtank Dumbbell i handen på samma sida som det bakre benet. Tänk på att behålla ryggen rak. Ta stöd mot någonting med ena handen om så behövs. Dra Flowtank dumbbell uppåt och sänk den sedan igen, detta utan att ändra överkroppens vinkel. Detta är en repetition.
10 reps / sida x 3 sets
 

Enarmsrodd med Flowtank Dumbbell - steg 1
Enarmsrodd med Flowtank Dumbbell - steg 2

MIN 3:
Armhävningar på Flowbell (med hopp)

Lägg Flowbell på golvet. Inta armhävningspositon men istället för att placera händerna direkt på golvet greppar du tag i handtagen. Sänk kroppen upp och ned med hjälp av armarnas kraft. För flås: varje gång du kommer upp i utsträckt läge med armarna hoppar du till huk och vidare till ett upphop, med Flowbell fortfarande fast i greppet (tänk burpee).
15 reps x 3 sets
 

Armhävningar på Flowbell (med hopp) - steg 1
Armhävningar på Flowbell (med hopp) - steg 2

MIN 4: 
Single arm devil press

Håll i Flowtank Dumbbell-handtaget och gå ned i en burpee-position, låt Flowtank Dumbbell ligga antingen framför eller alldeles bredvid dig. Res dig från liggande läge till en benböjsposition, vidare till en sving och sträck upp Flowtank dumbbell över huvudet. Repetitionen börjar om när du går ned för att lägga dig på mage igen.
10 reps x 3 sets

Single arm devil press - steg 1
Single arm devil press - steg 2
Single arm devil press - steg 3

Gå direkt från övning 4 till övning 1.

 

Läs mer om träningsredskapen HÄR.

I annonssamarbete med Flowlife.