Terräng-DM mitt inne i huvudstaden

På söndagen genomförde Stockholm sitt terräng-DM i Tantolunden på Södermalm i strålande solsken och 15 grader. Arrangerande Hammarby IF hade lagt en ordentligt kuperad 2 km-bana som huvudsakligen gick på gräs. Ambitionen är att få arrangera SM på samma bana 2007.

På herrarnas 4 km var det Spårvägens Fredrik Uhrbom som var offensivast och han hade några meters lucka halvvägs (6.10). På andra varvet var det turebergarna John Lindström och John Laselle som var mest aktiva i täten och skaffade sig ett försprång vilket slutade med seger för Lindström med Laselle sex sekunder bakom.
På 12 km-banan ledde FK Studenternas maratonlöpare Cédric Schwartzler från start till mål och vann med sju sekunder före Enhörnas Henrik Östling som sprang utom DM:et.
Flo Jonsson från Spårvägen var helt överlägsen på damernas korta bana och hade över halvminuten tillgodo på Täbys Ann Johansson som belade andraplatsen. På 8 km-banan fick flerfaldiga Stockholm Marathon-vinnaren Marie Söderström-Lundberg se sig besegrad av Flemingsbergs Susanna Damm med 14 sekunder.
Drygt 350 löpare deltog i de olika klasserna.