Testar OS-formen i Olympic Day Run

Curlingvärldsmästaren Peter Narup testar formen inför vinterns OS i Salt Lake City när han på onsdagskvällen springer i Olympic Day Run i Stockholm.

Nära tre tusen löpare deltar i denna tävling runt Riddarfjärden. Olympic Day Run arrangeras i c:a 60 nationer världen över för att visa att den olympiska rörelsen inte bara handlar om elitidrott vid vinter- och sommar-OS.
Loppet i Stockholm har start och mål i Kungsträdgården. Distansen är 8,7 km. Start kl 19.00. Vid målet i Kungsträdgården är det uppträdande på scenen från kl 17 till kl 22 med Sven Melander som konferencier.
Deltagare och åskådare kan före och efter loppet testa sina färdigheter i några av de grenar som finns på programmet vid OS i Salt Lake City i februari.
Vem klarar längsta åktiden i snowboardsimulatorn?
Vem skjuter hårdast i slagskottstävlingen?
Den som vinner den senare tävlingen, där 1994 års OS-mästare Jonas Bergqvist är överdomare, får Tre Kronors matchtröja med autografer av samtliga spelare som idag är uttagna till OS.
Det går bra att efteranmäla sig till Olympic Day Run på onsdagskvällen. Efteranmälan göres i Informationstältet nära scenen i Kungsträdgården kl 17.30 - 18.30 den 29 augusti.
Avgiften är 200 kr. Loppet startar kl 19.00.
Alla fullföljande får Olympic Day Runs medalj samt en supporter T-shirt för det svenska laget i vinterns OS.