Orup laddar för Tjejmilen

Det händer att han springer en runda på en sådär fem kilometer.
Men en mil - det är litet långt.
På lördag eftermiddag klockan 16 ställer sig Orup på scenen i Kungsträdgården för årets Tjejmilskonsert.

De senaste årets uppladdningskonserter inför Tjejmilen har bjudit på pop och rock av bästa märke. Niclas Strömstedt (1997), Anders Glenmark (1998), Christer Sandelin och Tommy Ekman (1999) har gjort bejublade uppträdanden.
I år är det Thomas "Orup" Erikssons tur att äntra scenen. Arrangörerna tror att det kasn bli en publik på uppemot 10000 i Kungsträdgården. Mest tjejmilare naturligtvis, även om konserten är öppen för alla.
- Jag föredrar att spela för tjejer. För några år sedan var jag nere i Libanon och spelade för de svenska FN-bataljonen. Det var nästan bara killar och det kändes lite konstigt på scenen eftersom det jag gör på scenen är mer för det motsatta könet, säger Orup.
Hellre jagad av vargar, Magaluf, Stockholm, är hits från karriären som ingår i den kritikerrosade showen som Orup gör på lördag. Men även en extra discofierad version av hiten "Unga hjärtan" från senaste plattan.
- Det är i stort sett samma show som jag turnerat med hela sommaren, berättar Orup som brukar hålla ett högt tempo på scenen.
- Det händer att jag får ryck och springer rätt mycket, men annars tränar jag rätt mycket på gym för att hålla mig i form, säger Orup.
Men något lopp har han inte sprungit, men lite frestad att pröva är han:
- Jag har kompisar som sprungit Stockholm Marathon så jag vet vad det innebär. Om jag jag ska springa får det bli lite kortare. En mil som i Tjejmilen är ganska perfekt. Midnattsloppet kanske skulle kunna vara något...

Mer om Tjejmilen 2000