Robinson-tjejer sprang Tjejmilen

Bland deltagarna i årets Tjejmil fanns 17 stycken av tjejerna som varit med i Expedition Robinson. Den som var uppsärksam efter banan kunde se tjejerna i ilgröna t-shirts med ?Hemma Bäst? tryckt på ryggen.

- Vi gör det mest som en kul grej, sa Alexandra Sazzi, en av vinnarna i den omdiskuterade dokusåpan.
Med det fanns ett mycket gott syfte bakom tjejernas insats i årets Tjejmil också. Genom deras start så drog man nämligen in en hel del pengar till Barncancerfonden.
- Vi överlämnade en check på 50 000 kronor till Barncancerfonden igår i samband med Niklas Strömstedts konsert. Det är ett antal sponsorer som skänkt pengarna och det känns självklart bra att kunna hjälpa till, fortsatte Alexandra som är en av initavitagarna bakom projektet.
Sophie Uppvik var en annan av Roboinsontjejerna som deltog.
- Det ska bli jättekul att springa Tjejmilen, sa Sophie strax innan start. Jag springer sällan utan tränar mest på gym, så mina förberedelser har varit sparsamma. Tävlingsmomentet finns självklart där även om de flesta tar det i sin egen lugna takt.
- Vi börjar tillsammans, sa Birgitta Åberg. Sen får vi se. Tävlingsinstinkten finns självklart kvar sen Robinsonäventyret. Kanske får jag användning för det idag!

Mer om Tjejmilen 2000