Felmeddelande

  1. Warning: include(misc/ui/images/ui-icons.png): failed to open stream: No such file or directory in include() (line 529 of /mnt/persist/www/marathon.se/build-assets/partials/symlinks/sites-default/settings.php).
  2. Warning: include(): Failed opening 'misc/ui/images/ui-icons.png' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php-5.6.40/lib/php') in include() (line 529 of /mnt/persist/www/marathon.se/build-assets/partials/symlinks/sites-default/settings.php).

Tommie Nordh: Var smart i värmen!

Var smart i värmen. Öppna försiktigt och försök springa den andra halvan av loppet fortare än den första.
De råden ger Tommie Nordh, första segraren när Stockholmsloppet blev halvmara 1984.

Det är varmt i Stockholm, men är det skönt med kanske 21 grader för en halvmaratonlöpare?
- Nej, det är inte ett väder för personliga rekord, säger Tommie Nordh. Räkna med att värmen och den höga luftfuktigheten kommer att göra en dryg minut per mil.
Väderprognosen för söndag är 21 grader varmtoch en luftfuktighet på 60 procent, relativt hög för att vara såhär års. Hög luftfuktighet försämrar avdunstningen från kroppen. Det är ju när svetten dunstar som löparen får en kyleffekt.
21098 meter är kanske inte alltid en distans man laddar extra för, men Tommie Nordh ger rådet att tanka upp kroppen med vätska och kolhydrater:
- Kolhydraterna binder upp vatten och på det sättet får man extra vätska med sig, säger Tommie.
Tommie Nordh talar av egen erfarenhet. Under 80-talet var han en av Sveriges bästa långlöpare. En av höjdpunkterna var segern i Stockholmsloppet 1984, första gången loppet sprangs som en halvmara.
- Åke Eriksson och jag hade kommit överens om att dela på segern, Vi sprang i mål jämsidaes på 1.08.01, men jag dömdes först som segrare. Efter en halvtimmes mankemang ändrade man på beslutet och vi fick dela på segern.
Numera motionerar Tommie Nordh men tävlar inte. Sitt kunnande om löpning praktiserar han doc dagligen som butikschef för Löplabbets butik på Kungsgatan i Stockholm.
- Nej, jag springer inte på söndag, men jag finns i Löplabbets butik på nummerlappsutdelningen.