Torrt och blött väntar i TjurRuset

- Hur hård är egentligen banan, undrade några av de löpare som på
tisdagen hämtade ut sina nummerlappar till Tjur Ruset som är höstens
kanske tuffaste tävling i Stockholmstrakten.

På lördag är det dags.
1 200 manliga löpare är anmälda till årets lopp. Tjur Ruset introducerades i Gävle för cirka tio år sedan. Karlstad-Göta tog sedan upp idén och gjorde detta mandomsprov till en uppmärksammad och uppskattad tävling.
1997 var det Stockholms-premiär för Tjur Ruset. Loppet avgjordes då vid Hellasgården. I fjol arrangerades tävlingen vid Rösjön i Sollentuna. Nu är det dags för Lida i Tullinge söder om Stockholm.
Distansen är som vanligt en mil, och banan går genom delvis obanad terräng:
- Banan är kuperad. Det finns flera krävande backar, så det blir tufft, förklarar Åsa Björkman som är banchef för loppet.
- Däremot blir underlaget bättre än vad vi tänkt oss. Tjur Ruset ska ju vara ett extra ansträngande lopp, så vi hade räknat med att det skulle vara lerigt på flera partier. Värmen gör nu att det blir torrare än normalt på lördag.
- Detta betyder dock inte att deltagarna kommer att kunna genomföra Tjur Ruset torrskodda, för givetvis måste alla vada genom vissa partier av banan.
Tjur Ruset startar klockan 13.00 på lördag.
Skulle någon i sista minuten känna för att prova på denna annorlunda tävling så går det att göra en direktanmälan kl 10-12 vid Lida Friluftsgård. Avgiften är 200 kr.
Kalv Ruset är öppet pojkar födda 1984 - 1999 och stratar kl 12.00. Distansen är 2,5 km. Det går att göra en direktanmälan klockan 9 -11 vid
Lida Friluftsgård. Avgiften är 100 kr.
Hela startlistan finns nu på hemsidan.