Träna löpning med oss 2019!

Välkommen att träna löpning med Marathon.se. Tillsammans med några av Sveriges mest välmeriterade löptränare kan vi för 2019 presentera ett utökat utbud av träningsprogram. Häng med från början tillsammans med Kent Claesson, Lisa Beskow och Anders Szalkai.
Här är några av programmen att börja året med.

Grundträning våren 2019

Programstart 14 januari


Ett program som har målet att ge en inspirerande start på 2019 med varierad grundträning. Med fyra olika upplägg att välja mellan skiljer sig nivåerna ändå ganska mycket. Gemensamt har de alla att de ska ge en bra grund för att kunna gå vidare mot nya mål. I april/maj finns det möjlighet att fortsätta direkt med till exempel programmen för Tjejmilen, Stockholm Halvmarathon, Lidingöloppet, Midnattsloppet och Stafesten.  

Till programmen

En snabbare mil på tio veckor

Programstart 21 januari


För den som under tio veckor vill snäppa upp sin löpning och jobba med snabbheten är milprogrammet för ASICS Premiärmilen 30 mars ett val som ger möjlighet att få tips och upplägg för att klara 10 km med fyra olika tidsmål. Programcoachen Kent Claesson arbetar heltid som löptränare i Spårvägens FK men har även utformat löptränarutbildningar och har uppdrag som tränare på landslagsnivå. 

Till programmen

Tjejmilen 21K

Programstart 21 januari


Med sin unika mångåriga erfarenhet som löpcoach har Lisa Beskow utformat ett upplägg speciellt för tjejer till Tjejmilen 21K som avgörs 26 april.
Lisa var med och grundade löpargruppen Runday och har även varit huuvdcoach för löpargruppen TSM Running, Sveriges största löpargrupp. 
Välj mellan sex olika nivåer.

Till programmen

Göteborg 21K – 18 maj 2019

Programstart 14 januari


Göteborgsvarvet är en folkfest och ett av världens största halvmaraton. Många har under åren tack vare Anders Szalkais detaljerade och inspirerande träningsupplägg klarat sina mål på de 21,1 km. Liksom i alla Marathon.se:s träningsprogram sätter du själv målet – och får anpassade träningsråd därefter.

Till programmen

Asics Stockholm Marathon – 1 juni 2019

Programstart – har startat 


Anders Szalkais populära träningsprogram har under december haft uppstartsveckor. Det bör inte vara några problem med att hoppa in i träningen. Ett tips är att hoppa in i "rätt" vecka men dra ner lite på volymen och intensitet efter ur det känns.

Till programmen