Träna med Szalkai inför S:t Eriksloppet

Nu är det 20 veckor kvar till S:t Eriksloppet. Då börjar träningen för höstens största svenska halvmara.
Anders Szalkai, som gjort många uppskattade träningsprogram som finns på Marathon.se, har nu specialkomponerat fem olika program inför S:t Eriksloppet.

De fem programmen är:

• Nybörjare/klara S:t Eriksloppet.
• Klara S:t Eriksloppet på 2 timmar.
• Klara S:t Eriksloppet på 1 timme 45 minuter.
• Klara S:t Eriksloppet på 1.30.
• Elit. Klara S:t Eriksloppet under 1.10 (Anders Szalkais eget träningsprogram).

Träningen börjar den 17 april.
Precis som i de program som Anders tidigare gjort inför Stockholm Marathon och Tjejmilen väljer du själv vilken nivå som passar dig bäst. Sedan är det bara att följa programmet vecka för vecka fram till den 2 september då S:t Eriksloppet avgörs.
– Halv maraton är en lång distans, men ändå överkomligt för nästan alla, säger Anders Szalkai.
– Jag hoppas att de nya programmen ska inspirera till bra träning och förhoppningsvis hjälpa dig att komma i bästa form utifrån din egen målsättning.
– De nya programmen inför S:t Eriksloppet är de program jag skrivit genom åren som jag är mest nöjd med.
– Det passar perfekt att lägga in en träningsperiod inför just S:t Eriksloppet. Du har då hela våren och sommaren på dig för att bygga upp form och uthållighet.
Anders Szalkai vet vad han talar om nät det handlar om träning för långlöpare. Han är själv en av landets genom tiderna bästa maratonlöpare med ett personbästa på 2.12.43. På meritlistan finns deltagande i VM och OS, seger i Stockholm Marathon och flera SM-guld. Anders är utbildad idrottslärare på Idrottshögskolan i Stockholm.

Under våren och sommaren arrangeras träningskvällar i Stockholm, Uppsala och Norrköping där Anders Szalkai informerar om träningen inför S:t Eriksloppet. träningskvällen avslutas med ett gemensamt träningspass där Anders visar olika praktiska detaljer i träningen.