Träna på Stadion inför St Eriksloppet

Nu har alla den exklusiva chansen att lära sig om halvmaratonträning i teori och praktik alldeles gratis på bland annat Stockholms Stadion.

Det olympiska privilegiet att springa på samma banor som världsstjärnorna på DN-Galan ges en gång i månaden med början tisdag den 25 april. Det är ett samarbete mellan Puma, tidningen Stockholm City och St Eriksloppet under ledning av Anders Szalkai, som även skrivit träningsprogram på fem olika nivåer för St Eriksloppets deltagare.
- Vi tyckte att vi kunde göra något annat än att bara sponsra loppet och i stället försöka hitta på något mer för att främja löpningen. Det är en viktig del i Pumas satsning att bidra till löparna, berättar Anders Szalkai.
Premiärkvällen 25 april kommer Anders att prata om träning och tipsa om utrustning och avsluta med ett träningspass kryddat med rörlighetstips.
Andra träningskvällen, 16 maj, kommer Kajsa Bergqvists och Christian Olssons tränare, Yannick Tregaro, och talar om motivation. Efter föredraget får alla springa fort!
Det blir ytterligare två träffar, 19 juni och 15 augusti. Den sista bara ett par, tre veckor före loppet.
- Det känns kul. Jag hoppas att alla kan få tips som hjälper dem inför St Eriksloppet, säger Anders.
De fria träningskvällarna kommer även att lanseras i Norrköping och Uppsala. Mer info om det kommer i början på maj.