Transvestitloppet nyheti Midnattsloppet

Vattenfestivalen lockar ut stockholmare och turister på gatorna. På lördagskvällen finns det också möjlighet att springa Midnattsloppet på Södermalm. 15000 löpare är redan anmälda och det går fortfarande at efteranmäla sig.

Mellan kl 11.00 och 21.00 har Midnattsloppets nummerlappsutdelning i Medborgarhuset vid Medborgarplatsen. Kostnaden för att efteranmäla sig till det 10 kilometer långa loppet är 300 kronor.
Själva Midnattsloppet har start på Ringvägen utanför Zinkensdamm och mål i Tantolunden. Innan loppet är det full fart hela kvällen med samba och salsa, gycklare från Cirkus Cirkör och spännande uppgörelser i yrkesstafetten och politikerstafetten.
Årets höjdpunkt blir transvestitloppet där Olof blir Lola och Krister förvandlas till Kicki. Klackhöjden avgör hur långt de 10 "kvinnorna" ska springa. De med högsta klackarna springer kortare än 150 meter, som är den officiella sträckan på loppet som har sina rötter i Tyskland. Detta är första gången som transvestitloppet avgörs i Sverige.
Ännu en rafflande nyhet i år är Inlineloppet. Elitspelare från Hammarby hockey och bandy utmanar AIK. Helenelunds bandyspelare vill ockå ha ett ord med i laget.
I elitklasserna gör 19-årige Jumanne Tluway från Tanzania en intressant start och kan bli det stora utropstecknet. Men motståndet blir tufft med löpare från bland annat Kenya, Norge och Ryssland. Svensken Magnus Bergman
kan med sin rutin blanda sig i tätstriden.
Damloppet blir riktigt intressant med blott 16-åriga tanzaniskan Zakia Mrisho som kan överraska. Bland de svenska tjejerna finns bland andra fjolårets SM-etta på maraton, Jennie Åkerberg.