Tre nya till VM efter Stockholm Ultra

VM-biljetter efter Stockholm Ultra till Kajsa Berg, Stina Svensson och Henrik Jannborg.

Kajsa Berg är tillbaka i ultra-landslaget. Den tidigare VM-silvermedaljören är nu uttagen till VM i 100 kilometer. Kajsa visade VM-klass i lördagens Stockholm Ultra, tyckte förbundskapten Peter Fredricson som kompletterade VM-laget med två andra Stockholm Ultra-segrare, Henrik Jannborg och Stina Svensson.

–Med de här kompletteringarna har vi också goda förhoppningar till fina laginsatser i både herr och damtävlingen, säger Peter Fredricson efter den slutliga uttagningen till VM-tävlingana som avgörs i nederländska Winschoten 12 september.

Herrlaget består av Jonas Buud, Fritjof Fagerlund, Linus Holmsäter, Henrik Jannborg och Patrik Werme,
Damlaget består av Kajsa Berg, Sophia Sundberg, Stina Svensson och Frida Södermark.

– Kajsa Berg är tillbaka snabbare än väntat efter barnafödande och gjorde ett riktigt bra lopp på 50 km vid Stockholm Ultra i helgen. Henrik Jannborg och Stina Svensson visade också kapacitet där och får nu chansen att debutera på ett internationellt mästerskap, säger landslagsledaren Peter Fredricson.

Stina Svensson, Fredrikshofs FIF, gjorde en stark debut när hon vann Stockholm Ultra och SM-guld i lördags. Stina som är 42 år är uttagen till landslaget för första gången, men är också anmäld till swimrun-tävlingen Ö TILL Ö som avgörs 7 september.

Henrik Jannborg, Västerås FK, har inte sprungit 100 kilometer men hans starka löpning och seger i Stockholm Ultras 75 kilometer imponerade.
Henrik som bor och arbetar i Thailand och har tidigare i år gjort 2.27 på maraton.
– 75 kilometer på 5.10 är riktigt bra, säger Peter Fredricson som var så imponerad över Henriks löpning i Stockholm Ultra att han ger honom chansen att debutera på 100 kilometer i VM.
– Henrik har tiderna på de korta loppen som krävs för att prestera bra på 100 kilometer, motiverar Peter den lite överraskande uttagningen.