TSM Runnings huvudcoach Anders Szalkai listar de tre bästa anledningarna att gå med i löpargruppen!

En av Sveriges största löpargrupper är snart tillbaka. Söndag 4 december ses gruppen för första gången och sedan löper de på hela vägen fram till adidas Stockholm Marathon den 3 juni 2023. Spring långpass i grupp på söndagar, torsdagsträningar från april med intervallfokus och ta del av flera fina erbjudanden längs vägen. Här listar huvudcoach Anders Szalkai sina tre bästa anledningar till att du ska gå med i TSM Running.

Premiären för TSM Running närmar sig med stormsteg. Söndag 4 december ses gruppen för en första ”prova-på-träning” där deltagarna får känna på de olika fartgrupperna, lära sig viktiga begrepp som förekommer i träningsprogrammen mm. Sedan följer 25 gemensamma långpass på söndagar. Precis som förra årets leds gruppen av Anders Szalkai, f.d. elitlöpare och numera chefredaktör för Runner’s World, som komponerat träningsprogrammen. Nedan listar ”Szacke” sina tre bästa anledningar till att just du ska gå med i TSM Running. 

1. Gemenskap och löparglädje som stärker motivationen. Klyschigt, men självklart svar! I slutändan handlar det mesta om motivation och glädje. Finner du den i din träning kommer det andra på köpet. Gemenskapen i TSM Running och att ha kompisar som tränar mot samma eller liknande mål stärker motivationen att ta sig ut även dagar då det känns tufft. 
2. Få struktur, kontinuitet och variation i din träning. Många tycker det är svårt att komma ut på långpassen och hålla uppe kontinuiteten i löpningen. Att variera sin träning är inte heller alltid lätt om du inte har kunskap om hur mycket möjligheter det faktiskt finns till varierad löpträning. Med TSM Running får du alla delarna och förhoppningsvis kommer din träning på egen hand att flyta på ännu bättre! 
3. Att utvecklas i takt med att du jobbar mot ett uppsatt mål. Med ett tydligt uppsatt mål blir oftast träningen både roligare, bättre och enklare. Målet måste inte vara ett faktiskt lopp utan kan även vara mentala mål eller något så enkelt som att du vill hålla dig i god form generellt. Med oss kan du springa oavsett mål och ambition. Med ett tydligt mål i fokus kommer du också utvecklas längs vägen, vilket alltid är lika häftigt att se. 

Anders Szalkai under adidas Stockholm Marathon 2022

Nytt för i år är dessutom att adidas, titelsponsor för Stockholm Marathon, erbjuder deltagarna nya skor till ett mycket förmånligt pris. Skorna som står på menyn är adidas Adizero Boston 11 och Ultra Boost 22. Två par skor som passar utmärkt för TSM-deltagaren. David Fridell, verksamhetschef på Marathongruppen, ser fram emot säsongsstarten och gläds åt att kunna erbjuda det lilla extra till deltagarna. 

Att kunna erbjuda skor av absoluta toppklass till alla våra TSM:are känns såklart fantastiskt roligt. Vi har arbetat med adidas sedan årsskiftet och att de nu även går in och stärker upp TSM Running hoppas jag är något som våra deltagare ska uppskatta. Och att de såklart ska gilla skorna, avslutar han.  

Utöver skor från adidas får deltagarna i TSM Running ta del av massor med fina erbjudanden längs vägen. Vill du veta mer om upplägget, vad som ingår utöver träningspass och skoerbjudanden ska du klicka dig vidare till deras hemsida. Där hittar du all matnyttig information inför årets uppstart. 

Ta chansen att ta din träning till nästa nivå tillsammans med TSM Running, vi lovar att du inte kommer bli besviken. Läs mer om TSM Running här!

Text av: Sebastian Wallin