Tufft för Shemweta i Paris Marathon

Ambesa Tolosa från Etiopien vann årets första stora maratontävling Paris Marathon på 2.08.53. Tolosa var starkast i banans tunga parti som kommer efter drygt 30 km och var sedan ohotad på de lättlöpta slutkilometrarna. Segermarginalen till tvåan Raimond Kipkoech från Kenya blev 1.12.

27-årige Tolosa var 19:e man i fjolårets VM-lopp i Paris. Han förbättrade nu sitt två år gamla personbästa med 1.18.
Även damklassen dominerades av afrikanska löpare. Här löpte länge Salina Kosgei från Kenya och Asha Gigi från Etiopien sida vid sida. Kosgei drog stadigt ifrån under den sista halvmilen och noterade i sin maratondebut 2.24.31. Segermarginalen till Gigi blev 1.33.

Alfred Shemweta, som vunnit Stockholm Marathon två gånger, bröt loppet efter 30 km. Alfred hade 1.10.12 efter 21,1 km (halva loppet) och låg då på 43:e plats.
? Det går tyvärr fortfarande tungt, kommenterade Alfred, som satsar hårt på comeback efter den skada han fick i samband med Stockholm Marathon 2002.

Karl-Johan Rasmusen från Norge blev bäste nordiske löpare med 2.15.20 vilket räckte till 14:e plats.
Paris Marathon, som avgjordes för 29:e gången, hade 34 500 anmälda löpare.
Efter en kylig natt var det solsken när loppet startade vid Triumfbågen kl 8.30 på söndagsmorgonen.