Två månader till terräng-EM

Om exakt två månader, söndag 10 december, arrangeras Terräng-EM i Malmö, på Bulltoftafältet. Det blir den sjunde upplagan av mäterskapet.

Traditionellt är de västra medelhavsländerna starkast tack vare sitt klimat, men Norden har ändå nått flera framgångar i EM-terrängen. 1995 vann unga finländskan Annmarie Sandell den kvinnliga klassen. Hon efterträddes av Sara Wedlund året därpå. 1997 blev det en nordisk dubbel på den manliga sidan genom dansken Carsten Jörgensen före Claes Nyberg.
Terräng-EM avgörs i fyra individuella- och lagklasser: Seniorer Män respektive Kvinnor, Pojkar respektive Flickor upp till 19 år. Regerande seniormästare är Paolo Guerra (Portugal) och Anita Weyermann (Schweiz).
Claes Nyberg kom på sjätte plats bara 14 sekunder från bronsmedaljen på den
över tio kilometer långa sträckan.
Sammanlagt deltog 337 aktiva från 24 nationer vid fjolårets Terräng-EM som avgjordes i Velenje, Slovenien. Sverige avser att starta med kompletta lag i Malmö. Den främsta uttagningen sker vid Terräng-NM i Köpenhamn, 19 november, men redan den 21 oktober hålls ett uttagningslopp till Terräng-NM på den blivande EM-banan i Malmö.

Tidsprogram, bansträckning och all info om Terräng-EM finns på hemsidan.

Sammanfattning av de svenska insatserna.

Terräng-EM 1999