Utmana familjen med ett träningsbingo i sommar

Skapa en aktiv sommar med dina barn och din partner med roliga utmaningar och fina priser. Ett riktigt bra utformat bingo kan få barnen att välja bort mobilen för lite härlig rörelseglädje.

Ett träningsbingo eller rörelsebingo är ett superroligt sätt att inspirera och peppa varandra till rörelse. Kanske kan det blir lite sporrande tävling mellan familjemedlemmarna också. Vem blir klar med sitt bingo först?

Sätt er ner tillsammans och skapa ett träningsbingo med aktiviteter som passar barnen och ett som passar mamma och pappa. Variera mellan ganska lätta saker och sådant som kan bli en rejäl utmaning. Vissa aktiviteter kanske kan finnas med både på barnens och föräldrarnas ”bingobricka” som ni kan göra tillsammans. Låt barnen vara med och bestämma.

Bestäm sedan vinster – för såklart ska finnas en morot, något riktigt peppande. Vad får barnen när de har klarat en lodrät, vågrät eller diagonal rad på sitt bingo – en megastor glass kanske? Och vad gäller när hela bingot är fixat. Ett besök på ett vattenland eller tivoli? Låt fantasin flöda.

Så här kan ett tränings-/rörelsebingo kunna se ut för barnen

Så här kan ett träningsbingo kunna se ut för mamma och pappa