Vår Ruset går i mål på Gotland

Gotland är ett av svenskarnas semesterparadis.
Ön bjuder på sol och bad och - löpning.
På torsdagen avgörs VårRusets final i Visby. Mer än 1000 tjejer är hittills anmälda till Gotlands största löparevenemang någonsin.

Vi skriver hittills. För en intensiv kampanj att locka springsugna tjejer har pågått några dagar. Bilar lappas, inbjudningar delas ut på badstränderna och lite här och var på ön.
Gotlands normala invånarantal 58000 mångdubblas under juli månad. Visby bjuder på ett häftigt uteliv, badstränderna på sköna bad. Evenemangen avlöser varandra alltifrån Charlotte Nilsson till Medeltidsveckan.
Naturligtvis är det högtryck även när det gäller långlopp. VårRuset bara för tjejer på en fantasisk bana i Visby blev succé förra året.
Fortfarande finns möjlighet för den som vill att vara med. Efteranmälning kan göras på start och målplatsen vid Strandgärdet i Visby fram till klockan 18 på torsdagkvällen. Starten går klockan 19.
Efter Vår Ruset finns ett antal chanser att springa långlopp på Gotland under juli. Lördagen den 24 juli blir det maraton i Östergarn. En annorlunda mara med en festlig inrmaning med start och målplats vid en av Gotlands finaste sandstränder.