Varför hemmaträning?

I BETALT SAMARBETE MED FLOWLIFE

Träning och allt som hör därtill har alltid varit en populär Google-sökning, inte minst efter alla nya nyårslöften som skulle infrias den första januari. Ifall du vill slippa all hets, stök och bök i de överfyllda gymanläggningarna kan hemmaträning vara något för dig. Vi går igenom alla fördelar!

Fördelar med hemmaträning

Fördelarna med hemmaträning är många. Det har lärt oss människor att vi inte är beroende av ett fysiskt gym, det har också fått oss att använda fantasin, se möjligheter istället för problem samt utmana våra gränser.

Tidigare har en vanlig ursäkt till att inte träna varit kopplad till bristen på tid men med gymmet på hemmaplan är den ursäkten inte längre användbar. Hemmaträning gör det ju möjligt att träna precis när som helst. Dessutom sparar du pengar på att inte betala för ett gymkort varje månad. Gör istället en engångsinvestering i våra produkter, så är du och ditt hem kittat för träning året om.

Om tålamod är en fiskares bästa vän är fantasi en hemmatränares dito. Finns det inte tillgång till ett gymutbud av maskiner och redskap måste man själv lägga manken till. Därmed inte sagt att du behöver begränsas. Med hjälp av Flowtank, Flowbell och Flowtank Dumbbell kan du göra i princip allt det du kan göra på ett fullt utrustat gym.

Dessutom! Har man väl börjat träna hemma är det lättare att implementera träningen i sitt liv en period då det exempelvis är hektiskt på jobbet, när man är på resande fot eller det pågår en renovering på gymmet som ligger närmast. Istället för att se det som kört får man tänka om och göra det bästa av situationen.

Fyra fördelar:

Kostnadseffektivt
Tidsbesparande
Tillgängligt
Utmanande för både hjärna och hjärta

Redskap för hemmaträning

Du kan komma långt med sådant som redan finns i ett hem, såsom möbler och liknande, men vi har listat några produkter som kan avancera och effektivisera din träning.

Flowband 
Flowband är multifunktionella träningsband med varierande motstånd som går att använda för såväl träning som rehabilitering. Med dessa kan du göra lätta kroppsviktsövningar betydligt tyngre. Finns i både 2-pack och 3-pack.

Flowpads
Små plattor att placera händer och/eller fötter på, skapade för att avancera basövningar genom att glida över hårda, friktionsfrida ytor.

Tanks
Tanks är Flowlifes take på vattenträning. En tank är ett portabelt träningsverktyg fyllt med vatten som under användning reagerar på minsta rörelse. Detta gör att nervsystemet stimuleras och kroppens alla muskler utmanas. Med en tank kan du träna balans, kondition, koordination och styrka på en och samma gång. Tanks är med andra ord ett allt-i-allo-verktyg.

Hos oss finns tanks tillgängligt i tre olika modeller:
Flowtank
Flowbell 
Flowtank Dumbbell

Flowmat
Det kan vara skönt att utföra sin träning på någon form av underlag. De flesta har inte lyftgolv eller pusselmatta hemma. För att inte behöva införskaffa det rekommenderar vi vår Flowmat, en yogamatta i naturgummi och naturkork.

Musik

För att få den där lilla extra skjutsen innan eller under träningspasset kan bra musik vara till hjälp. Flowlife har därför skapat en spellista för alla att ta del av och den finns att lyssna på här.