Se sändningen från Premiärhalvan, lördag 20 april 10.30

Malin åtta i semifinalen

- Jag orkade helt enkelt inte hålla emot. Sedan kom de andra löparna en efter en förbi mig.
Malin Ewerlöfs semifinal på 1500 meter började så bra, men slutade på åttonde plats på 4.07,67.

Precis som vi varit vana att se henne i stora mästerskap tog Malin från början täten i den första SV-semifinalen på fredagskvällen. Första 400 meter passerades på 66,3, 800 meter på 2.14,2.
- Min taktik var att försöka hålla täten fram till åtminstone sista kurvan, förklarar Malin, men redan efter 900 meter började jag tröttna.
Istället tog ryskan Olga Nelyubova över. Sju tjejer stack iväg vid 200 kvar. Malin kom in som åtta på 4.07.67 medan årets världsetta Violeta Beclea-Szekely vann semifinalen på 4.05.00.
- Det har varit en mellansäsong för mig, konstaterade Malin Ewerlöf efteråt.
Den andra semifinalen blev ännu snabbare än den första med amerikanskan Regina Jacobs som segrare med 4.04,75. Tio löpare hade snabbare tid än Ewerlöf och det hade på fredagen krävts en tid ner mot det svenska rekordet på 4.05,49 för att gå till final.