Bon Jour, här är Szalkais nya program

Här är ett nytt mål att träna för. Träningsexperten Anders Szalkai har gjort ett specialprogram för Paris Marathon 2018. Ett upplägg på 20 veckor innehåller varierande träning inriktad på maraton i april. Väljer du att åka med SpringTime Travel kommer Szalkai att coacha på plats söndagen 9 april.

April brukar ibland kallas maratonmånaden. En mängd av de mest välkända internationella maratonloppen fyller månadskalendern. Hamburg, Boston och London har några av de mest kända loppen.
Men mäktigast är Paris Marathon. Europas största maratonlopp samlade 2017 mer än 40000 löpare. Ändå är det aldrig trångt. Inte ens i starten. I andra stora lopp kan man få köa i timmar för att komma till start.
– Här får alla löparna verkligen bra förutsättningar inför sitt maratonlopp och det är ett perfekt lopp för att springa sin första mara, säger Anders Szalkai. 

Ni som sett videon ovan vet att det var i Paris som Szalkai fann maratonkärleken. Flera karriärer senare, som elitlöpare, som coach och nu som chefredaktör på Runner's World återvänder han 2018 till Paris. Och han vill ha många svenskar med sig.
– Jag har nu lagt upp ett speciellt program för Paris Marathon och eftersom jag tycker att loppet i Paris passar så bra för alla olika löpare som har maratonambitioner så har jag faktiskt valt att lägga upp ett komplett program som innehåller nio olika nivåer beroende på vad man har för mål och för bakgrund.
Programmen börjar lite lugnt i slutet av november. Efter årsskiftet kör träningen i gång på allvar. Som alltid i Szalkais välrenommerade program är det en rik mix på träningspass. Inspiration och målinrikad träning för alla som vill springa maraton i april.
– Paris ligger tidigt i månaden. Det gör att det är nio veckor till ASICS Stockholm Marathon vilket gör att det bör funka bra att springa båda loppen.