Träna med Löparkvällarna på 38 platser

Vill du testa pass med utbildade löptränare? Löparkvällarna i Gäteborgsvarvets regi drar igång första veckan i april. Det är bara att hänga på!
Hässleholm, Kallebäcks Terrasser i Göteborg och Lysekil är nya platser där Göteborgsvarvet i vår erbjuder gemensam löpträning. Numer arrangeras Göteborgsvarvet Löparkvällar på totalt 38 platser runt om i landet.

Alla är välkomna på Löparkvällarna. Visst vill vi att så många som möjligt ska springa Göteborgsvarvet men det viktigaste är att de tränar och rör på sig,
Tommy Bäckström

Löparkvällarna arrangeras under våren och hösten tillsammans med lokala föreningar och är gemensam, kostnadsfri och ledarledd löpträning på cirka 60 minuter per pass. Under året arrangeras totalt cirka 600 löparkvällar. Satsningen på löparkvällar startade 2002/03 och arrangeras tillsammans med en lokal förening på varje ort. Göteborgsvarvet står för utbildning och ersättning till klubbarna. Resultatet har inte bara lett till att fler tränar löpning. Föreningarna har också fått nya medlemmar.
- Det här är en del av vårt bidrag till friidrotten och ett sätt att bidra till intresset för löpning och hälsa i Sverige, säger Varvsgeneralen Bo Edsberger.
Här är alla platser där det går att hitta Göteborgsvarvet Löparkvällar i vår:
Arvika, Borlänge, Borås, Bromölla, Danderyd, Eskilstuna, Göteborg/Angered, Göteborg/Friidrottens Hus, Göteborg/Kallebäcks Terrasser (nyhet), Göteborg/Skatås, Göteborg/Tuvevallen, Halmstad, Helsingborg, Hässleholm (nyhet), Jönköping, Karlskrona, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lidköping, Linköping, Lund, Lysekil (nyhet), Malmö, Mellerud, Mölndal, Norrköping, Nödinge, Skövde, Södertälje, Trollhättan, Uddevalla, Umeå, Uppsala, Västervik, Växjö, Ystad, Örebro.

- Alla är välkomna på löparkvällarna. Visst vill vi att så många som möjligt ska springa Göteborgsvarvet men det viktigaste är att de tränar och rör på sig, förklarar Tommy Bäckström som är ansvarig för Göteborgsvarvets Löparkvällar. 
Hur många av deltagarna som till slut verkligen springer GöteborgsVarvet har han ingen aning om.
- Vi registrerar inte vilka som deltar, men jag brukar försöka hålla koll på hur många det är på varje ort.
I Skatås och Lidiköping har det vid en del träningstillfällen varit flera hundra löpare, på andra orter 50-100 pet gång.

Under mars har Tommy Bäckström samlat alla orters löpledare för genomgång av vårens program. 
– Vi har ett gemensamt träningsupplägg vecka för vecka, men vi detaljstyr inte. Står det långa intervaller på programmet kan det vara tusenmeters-intervaller eller kanske tre-minutesintervaller, det är upp till löpledarna på orten att bestämma detaljerna.
Tommy har sett till att löpledarna har en bra kunskapsgrund att stå på. I stort sett alla löpledare har gått Svenska friidrottsförbundets löptränarutbildning steg 1. Många har även gått steg 2. 
På några av orterna har träningspassen dragit igång redan under denna vecka och övriga startar upp löparkvällar under vecka 14.

– Vi har också några startplatser kvar till årets lopp för de som ännu inte anmält sig till Göteborgsvarvet.

 

Mer om Göteborgsvarvet 2017