Kolla din tid för höstens stora lopp

Hur är löpformen? Vad är möjligt att klara i Lidingöloppet, Midnattsloppet Tjejmilen eller något annat lopp i höst? Vi har gjort en enkel kalkylator som med hjälp av din nuvarande bästa tid på en bestämd sträcka beräknar kapaciteten för några av höstens stora lopp. Vill du ha hjälp med träningen för att snäppa upp en nivå så har vi träningsprogram på olika nivåer.

Så här använder du kalkylatorn:

  1. Välj en distans.
  2. Lägg in tid som du kan klarar om du maxar.
  3. Välj ett av höstens lopp.
  4. Tryck beräkna.

En sådan här beräkning stämmer bättre om de båda sträckorna är relativt lika (t ex 5 km och 10 km), eftersom en löpare (nästan) aldrig är optimalt tränad för hela skalan av distanser från en kilometer till en mara. Vi har också kompenserat tiden både för kupering och underlag. Så även om till exempel Tjejmilen, Hässelbyloppet och Midnattsloppet i Stockholm är kontrollmätta till 10 kilometer så får de olika beräknade sluttider.

Distans Tim Min Sek min/km
    Tim Min Sek min/km

 

Vill du förbättra din tid så har Marathon.se träningsprogram för många av höstens stora lopp på många olika ambitionsnivåer. Grundprogrammen kostar inget. Betalprogrammen ger detaljerade instruktioner och tillgång till instruktionsvideor.
 

Här är är några av höstens träningsprogram på trana.marathon.se


5 KILOMETER10  KILOMETERHALVMARATHONMARATHONLIDINGÖLOPPET​