Tuff kompisträning på 15 minuter

Dra med dig kompisen, mannen, syrran eller någon annan härlig person som vill kämpa tillsammans med dig. Mot klockan. Ni ska göra 150 burpees och 150 squats. Visst – det låter nästan omöjligt, men det här kan ni fixa. Ni har 15 minuter på er.

Det här träningspasset är så mycket roligare än det låter. Och så svettigt. Perfekt att göra utomhus i sommar, på stranden, i parken eller kanske på tomten. Extra kul om ni är ett gäng – då blir det lite tävling också. Vilket/vilka par hinna göra alla övningar på 15 minuter? 

Burpees är bland det jobbigaste som finns, håller du med? Den här övningen gör att benböj nästan känns som vila, du får garanterat grym träningseffekt för hela kroppen – både muskler och flås. Lite räkning håller hjärnan igång + gör att spänningen ökar. Det gäller att slita på i ett bra tempo för att hinna göra klart hela passet på 15 minuter. Det är bara en av er som jobbar i taget, så du får lite tid att pusta. Ni kan fördela antalet burpees och squats som ni vill. Burpees är ju annars bland det jobbigaste som finns – men i den här parövningen kommer du att kunna pusha dig mer än du trodde var möjligt.

 

Gör så här:

Värm upp med lite lätt löpning eller annan rörelse 5-10 minuter.

Starta klockan!

Båda springer 200 meter i en riktning och sedan tillbaka i hyggligt tempo – yes, då har ni fått upp pulsen! Då är det dags med det riktigt tuffa.

50 squats + 10 burpees (fördela som ni vill er emellan - den ena vilar när den andra gör)

40 squats + 20 burpees (direkt efter 10 burpees går ni vidare till 40 squats - vila inte emellan)

30 squats + 30 burpees

20 squats + 40 burpees

10 squats + 50 burpees

Observera att du inte behöver göra alla 50 squats själv – orkar du bara 20, då får din kompis fortsätta  med 20, då hinner du vila en kort stund innan du avslutar du med 10 till. Sedan dags för 10 burpees (ni gör kanske 5 var). Ni turas med andra ord om med övningarna, när den ena inte orkar – tar den andra över. Eller så är ni taktiska och kör inte slut på er, utan byter med varandra innan mjölksyran tagit över fullständigt. Hinner ni på 15 minuter? Kämpa! Och är ni så superdupertränade att ni hinner på 12 minuter – ja, men då får ni fixa det på 10 minuter nästa gång. Eller hur!

Lycka till!

Av Kristina A Lager

 

 

Mer om Sommarträning