5 anledningar varför massagepistolen är årets julklapp – varje år!

I SAMARBETE MED FLOWLIFE | Evenemangsbiljetten är utsedd till årets julklapp och vi som springer motionslopp håller såklart med om den utmärkelsen. Men för att få ut så mycket som möjligt av träningen krävs optimal återhämtning – och då finns det starka skäl att placera en massagepistol under granen.

Tack vare teknikens framfart och Flowlifes engagemang i att ge alla möjlighet och tillgång till återhämtning i världsklass är framtidens massagepistoler redan här. Flowlifes produkter gör det lätt för dig att implementera massage i din vardag, då de är av ergonomisk design och utrustade med starka, tystgående motorer.

En massagepistol kan ses som ett komplement eller substitut till en massagebehandling. Här listar vi fem av alla fördelar med massage för dig som vill få ut så mycket som möjligt av din träning:

1. Blodcirkulationen ökar
Kort och gott skulle man kunna säga att ökad blodcirkulation är nyckeln till resterande punkter på denna lista. Blodet transporterar nämligen näring och syre till kroppens alla organ och eftersom kroppen är ett sammanhang går fördelarna hand i hand. Med ökad blodcirkulation tillkommer bland annat förkortad läkningstid när det kommer till infektioner och inflammationer och förbättrat humör och till följd av minskade stressnivåer.

2. Immunförsvaret stärks
Detta gör i sin tur att man kan träna bättre, hårdare och oftare eftersom man inte löper lika stor risk att bli sjuk.

3. Stress motverkas
En mindre stressad kropp är en kropp som bland annat agerar, presterar och sover bättre. Med färre stresshormoner avlastas dessutom hjärtat!

4. Uppvärmningen effektiviseras
Detta gör att man kan komma igång med den faktiska träningen mycket snabbare. Tränar man mycket är det fördelaktigt om de “tråkiga” momenten inte upptar för mycket tid.

5. Återhämtningen optimeras
Detta kommer med största sannolikhet göra att resultaten gör detsamma, och vem vill inte se och känna märkbara resultat?

En sista men inte så liten fördel med just en massagepistol är att massagebehandlingen blir på dina villkor, dels när det kommer till själva behandlingen men också - och kanske framför allt - när det kommer till tiden då behandlingen äger rum. Med Flowgun (Pocket, GO eller PRO beroende på syfte) kan du se till att en massage blir av direkt efter träningen i samband med stretchingen eller medan du tittar på nyheterna från tv-soffan.

 

Kolla in Flowlifes produkter – klicka här!

I samarbete med Flowlife. 

Mer om Alternativ träning