Återhämtningen som gör dig till en bättre löpare

Massage hjälper kroppen att återhämta sig snabbare efter träningen – och behandlingen behöver varken vara dyr eller en planeringsfråga. I samarbete med Flowlife delar vi fördelarna med massage och vilka produkter du kan använda för att hålla kroppen skadefri för att prestera bättre i löpspåret.

Under återhämtningen efter träningen får kroppen möjlighet att hela sig själv och det är a och o för dig som vill få bra träningsresultat. Belastningsskador är vanligt förekommande bland både elitlöpare och vardagsmotionärer och de uppstår när man överansträngt sig och belastat kroppen för mycket utan att ge den tillräckligt med återhämtning. För att undvika den här typen av skador kan du med fördel lägga in en vilodag från träningen då du istället fokuserar på massage. Då hjälper du kroppen att återhämta sig snabbare, så att du kan avancera din träning lättare. 

Utmärkande för Flowlifes massageprodukter är att de är sladdlösa och enkla att ha med sig till jobbet, träningen eller resan. Att boka tid hos en massör är inte alltid det enklaste att hinna med och kan bli kostsamt i längden. Med produkterna Flowpillow och Flowgun är det enkelt att få sin massagebehandling – på sina egna villkor.  

Fyra fördelar med massage för dig som springer

1. Påskyndar återhämtningen
Flera studier visar att massage faktiskt påskyndar din återhämtning! Massage gör nämligen att mer blod skickas till dina muskler och hjälper dem dessutom att slappna av.

2. Motverkar inflammation
Massage motverkar inflammation i musklerna och kan dessutom bidra till mindre träningsvärk.

3. Ökar blodcirkulationen
Massage ökar din blodcirkulation vilket i sin tur ger en rad positiva effekter på allt från dina lungor till dina muskler. Faktum är att ökad blodcirkulation innebär mer syre till musklerna vilket gör att du kan pressa dig själv lite hårdare, träna lite längre eller springa lite fortare.

4. Förebygger skador
Bristande flexibilitet är en utav de vanligaste orsakerna till skador. Med hjälp av massage kan du öka din rörlighet och därmed förebygga skador.

Effektivitet och multifunktionalitet – i en och samma massagekudde

Sveriges i särklass populäraste massagekudde Flowpillow heat, är framtagen i samarbete med naprapater och fysioterapeuter och tagit återhämtningsbranschen med storm. Med valbara hastigheter och infraröd värme, blir massageupplevelsen lik den som ges på salong.

Flowpillow heat är framtagen i samarbete med naprapater och fysioterapeuter.

Flowpillow heats massagetummar är specialdesignade för att ge en optimal massage, oavsett om det är nacken, ryggen, låren eller fötterna som behöver behandling. Den infraröda värmen hjälper dessutom till att öka blodcirkulationen.  

Löparnas favorit - Flowgun

Massagepistolen är en av de senaste trenderna inom träning och återhämtning. Flowgun är räddningen när det kommer till punktmarkerade behandlingar. Med fem olika vibrationsnivåer och fyra utbytbara massagehuvuden, går behandlingen fritt anpassas beroende på vilket område som ska behandlas och vilken styrka med behövs.

Massagepistolen Flowgun punktbehandlar där du behöver det som mest.

Med Flowgun är det enkelt att komma åt de punkter som behöver stimuleras och går utmärkt att använda på olika delar av kroppen, tack vare det olika vibrationsnivåerna och munstyckena. Massagepistolen passar alla oavsett om man är elitidrottare eller motionär och perfekt för att förebygga men även behandla skador. Flowgun är tyst och diskret, vilket gör den perfekt att använda samtidigt som du tittar på din favoritserie.

Flowlife förändrar synen på återhämtning
Sedan 2016 har Flowlife arbetat för att göra återhämtning till en naturlig del av vardagen. Flowlifes vision är att massage varken ska vara onödigt dyrt eller en planeringsfråga.

Här kan du läsa mer om Flowlifes massageprodukter. 

I annonssamarbete med Flowlife.

Mer om Alternativ träning