Effektiv uppvärmning med massage och stretch

ANNONSSAMARBETE MED FLOWLIFE

I ANNONSSAMARBETE MED FLOWLIFE | Massage och stretching är ett utmärkt sätt att avsluta träningen på – men visste du att det dessutom är ett bra sätt att inleda passet på?

För att undvika sträckningar och andra skador behöver kroppen vara så rörlig och smidig som möjligt. Ett bra sätt att uppnå detta är genom rörlighetsträning, det vill säga olika typer av töjningsövningar eller stretching. Ett exempel är yoga, som på ett roligt och utmanande sätt töjer ut både muskler och leder – vilket leder till en smidigare kropp och muskler.  

Aktivera musklerna med massage

Ett annat smidigt men effektivt sätt att mjuka upp och aktivera sina muskler på är massage. Med hjälp av en massagepistol är det enkelt att komma åt överallt och på ett effektivt sätt aktivera sina muskler för att kicka igång blodcirkulationen. Oftast räcker det med att man masserar runt omkring muskeln någon minut eller två, då man före passet endast vill aktivera muskeln och inte påbörja återhämtningen.

Läs mer om Flowgun här!

Så använder du din massagepistol

videoklippet här nedanför visar elittränaren David Hyunh hur man kan aktivera sina lår med en massagepistol.

Flowlife har fantastiska kampanjpriser på sitt sortiment ända fram till jul. Varför inte passa på att unna dig någon av deras testvinnande massagepistoler? Med 100 dagar nöjdkundgaranti kan du testa produkterna i lugn och ro. 

Läs mer och beställ här!

I annonssamarbete med Flowlife.

Läs också: 

Så återhämtar du dig på bästa sätt efter loppet

Styrkeövningarna som förbättrar prestationen och håller skadorna borta 

Mer om Alternativ träning