Så återhämtar du dig på bästa sätt efter loppet

När du har utmanat och pressat kroppen under ett långlopp är det extra viktigt att lägga tid på återhämtning. I samarbete med Flowlife delar vi tips på hur du hjälper kroppen att återhämta sig optimalt dagarna efter ditt lopp.

Att ge kroppen möjlighet att återhämta sig efter träning och tävling är A och O om du vill utvecklas utan att skada eller överbelasta dig. Belastningsskador är vanligare än man tror och uppstår oftast på grund av överansträngning och att kroppen inte fått tillräckligt med tid för att återhämta sig. För att undvika den här typen av skador kan du med fördel lägga in en vilodag från träningen och istället fokusera på massage. På så sätt slipper du onödiga skador och gör din träning mer effektiv. 

När du kört ett intensivt löppass eller ett lopp, varför inte avsluta passet med massage? Flera studier visar att massage faktiskt påskyndar din återhämtning! Massage gör nämligen att mer blod skickas till dina muskler och hjälper dem att slappna av. Förutom detta är massage även gynnsamt för att:

1. Motverka inflammation
Massage motverkar inflammation i musklerna och kan dessutom bidra till mindre träningsvärk.

2. Öka blodcirkulationen
Massage ökar din blodcirkulation vilket i sin tur ger en rad positiva effekter på allt från dina lungor till dina muskler. Faktum är att ökad blodcirkulation innebär mer syre till musklerna vilket gör att du kan pressa dig själv lite hårdare, träna lite längre eller springa lite fortare.

3. Förebygga skador
Bristande flexibilitet är en av de vanligaste orsakerna till skador. Med hjälp av massage kan du öka din rörlighet och därmed förebygga skador.

Men att besöka en massör i rådande tider kan kännas obekvämt och besvärligt. Flowlifes massageprodukter är sladdlösa och enkla att ha med sig, oavsett om du ska till jobbet, skolan eller gymmet. Med Flowgun Go och Flowpillow heat kan massagebehandligen flytta in hos dig istället.  

Kraftfull behandling i smidigt format 

Den mindre och lättare massagepistolen Flowgun Go har kommit för att ta marknaden med storm. Med upp till 2 800 slag per minut ser den till att kraftfullt stimulera bindväven, öka blodcirkulationen och frigöar triggerpunkter. Flowgun Go har fem vibrationsnivåer och sex utbytbara munstycken, så att behandlingen kan anpassas efter dina specifika behov. Tack vare den ergonomiska designen, lätta vikten och ett diskret ljud är Flowgun Go inte enbart kraftfull utan även flexibel.

Från och med fredagen den 28 augusti kan du förbeställa den nya massagepistolen till kampanjpriset 1990 kronor (ordinarie pris 2 490 kronor), vilket gör Flowgun Go till den mest prisvärda massagepistolen på marknaden. Läs mer om Flowgun Go här

Professionell massage – hemma i vardagsrummet

Sveriges populäraste massagekudde Flowpillow heat behöver knappast någon introduktion. Massagekudden Flowpillow är det självklara valet när det kommer till hemmabehandlingar. Dess multifunktionalitet gör den perfekt för såväl fot- och lårmassage som rygg- och nackmassage och är dessutom enkel att använda. Med tre valbara hastigheter och infraröd värme, blir massageupplevelsen lik den som ges på salong. Läs mer om Flowpillow här

Flowlife förändrar synen på återhämtning
Sedan 2016 har Flowlife arbetat för att göra återhämtning till en naturlig del av vardagen. Flowlifes vision är att massage varken ska vara onödigt dyrt eller en planeringsfråga.

Här hittar du all information om Flowlifes massageprodukter. 

I annonssamarbete med Flowlife.

Mer om Alternativ träning