Så slår du dina personliga rekord under loppåret 2022

I SAMARBETE MED FLOWLIFE

I SAMARBETE MED FLOWLIFE. Sommaren står för dörren och likaså alla spännande lopp. Hur kan man ta sin löpning till nya höjder utanför spåret och vilka förberedelser bör man göra inför och under säsongen? Här delar Flowlife med sig av sin senaste innovation.

Löpning är mer än bara löpning

Att ta sig an ett maraton på 42,2 kilometer är en utmaning och då är viktigt att man tar hand om kroppen på rätt sätt både innan och efter sitt pass. Att träna löpsteget och sin uthållighet under träning är viktigt, men hur och vad ska man göra mellan träningspassen?

Efter ett ansträngande löppass är det vanligt få stela, tunga och trötta ben. Att vila är oftast det enklaste sättet att bli återställd, men genom dagens teknik är det nu möjligt behandla benen snabbare än någonsin.

Flowpression by Flowlife

I veckan lanserade Flowlife sin nya innovation Flowpression. Ett pneumatiskt massagesystem (en form av tryckmassage) där sammandragande pulser kramar om benen och skapar en rytm mellan reducerat och frisläppt blodflöde.

Flowpression är utrustad med sex kraftfulla tryckkammare som omsluter benen från fot till höft. Vid start fylls valda tryckkammare med luft och reducerar blodflödet tillfälligt. Trycket släpper och nytt, syrerikt blod flödar genom dina ben. 

Massage minskar spänningar i muskelvävnaden och får musklerna att slappna av. Vilket är en effektiv metod för att förbättra blodcirkulationen, stärka kroppens immunförsvar och öka det allmänna välbefinnandet. 

Ökad blodgenomströmning och syresättning i musklerna är avgörande för att din kropp ska kunna återuppbyggas och prestera på̊ topp. 

Tommy Myllymäki använder sig av tryckmassage på vägen mot maran

”Man känner att det spänner till, vilket är vad man behöver och att blodet forsar igenom. Det är så man får en snabbare återhämtning”.

I serien ”Vägen mot Maran” (som är ett samarbete mellan adidas Stockholm Mara thon och adidas) får vi bland annat följa Tommy Myllymäki i hans resa mot adidas Stockholm Marathon den 4 juni 2022. Utöver hård löpträning berättar Tommy om hur viktigt återhämtningen varit för honom. Inför maran använder Tommy Flowpression för att optimera sin återhämtning.

Läs mer om Flowpression från Flowlife här!

I samarbete med Flowlife. 

Mer om Alternativ träning