Bästa semesterträningen - del 3 Svettigt och lekfullt med barnen

Känns det som att barnen har fastnat framför skärmen, eller bara är allmänt stillasittande under semestern? Bjud in till lite gemensam träning. Här har vi tagit tärningen, kortleken och några djur till hjälp för kul träning som blir precis så jobbig som du själv vill.

– Barn älskar ju att röra på sig, men det tröttnar snabbt så det gäller att vara kreativ – och inte hålla på för länge. Jag gillar att plocka in det slumpmässiga med hjälp av kortlek eller tärning. Här kommer några exempel, säger Lana Murphy på True Workout, som här presenterar del tre i ”Bästa semesterträningen”.

Backträning med tärning

Hitta en lämplig och mysig backe som passar bra även för barnen. En härlig skogsbacke – eller sluttning är såklart mycket härligare att träna i än en asfalterad väg.

Bestäm hur många gånger ni ska kasta tärningen. Till exempel en gång var. Sen springer ni så många gånger som antal prickar på träningen. Eller så springer de vuxna antal prickar gånger två. Det bestämmer ni ju själva.

Kasta tärningen – blir det fyra så springer alla upp och ner för backen fyra gånger.

Variera backlöpning med att lufsa som en björn på alla fyra både upp och ner för backen. Eller varför inte hoppa som en groda.

Styrketräning med kortlek

Bestäm fyra övningar, en för varje färg i kortleken, till exempel:

  • Hjärter = Burpees
  • Spader = Armhävningar
  • Ruter = Upphopp
  • Klöver = Sit ups

Här väljer ni såklart övningar som passar barnens ålder. De flesta barn älskar olika typer av hopp. Det kan vara jumping jacks,  jämfotahopp med klapp på knän och grodhopp.

Gör så här: Dra ett kort. Färgen visar vilken övning ni ska göra. Och siffran på kortet avgör hur många repetitioner ni ska göra av övningen. Spader 8 blir med andra ord 8 st armhävningar, Ruter dam blir 12 st upphopp.

Sätt en timer på 10 minuter och se hur många kort ni hinner göra klart.

Varianter på kull

Kull är superbra träning – och en favorit hos barnen! Om ni dessutom gör varianterna på djurkull ska du se att det blir betydligt tuffare för dig än för barnen, de är ofta betydligt rörligare och smidigare.

Börja med vanlig kull för att komma igång. Sedan byter ni ut efter några minuter till:

Björn-kull
Beskrivning: Spring på alla fyra.

Ank-kull
Beskrivning: Spring/gå på huk.

Krabb-kull
Beskrivning: Spring på alla fyra men med magen uppåt mot himlen.

Av Kristina A Lager

 

Stort tack till Lana Murphy på True Workout för hjälp med övniningar.

Missa inte Bästa semesterträningen del 1 och Bästa semesterträningen del 2 (kompisträning).

Bor du i Stockholm och vill träna gruppträning utomhus. Kika på trueworkout.se. De har flera träningspass per dag under hela sommaren på platser som Liljeholmen, Vasastan, Hammarby Sjöstad, Östermalm och Bromma. På vissa platser finns även träning för barn.

Ännu mer träningsinspiration i form av träningsvideos och övningar hittar du på Instagram @trueworkout.vasastan och @trueworkout.liljeholmen

Mer om Styrketräning