Träna med Bergman för Lidingöloppet

Nu börjar träningen för Lidingöloppet med Magnus Bergman. Välj mellan fem olika målsättnngar för att klara Lidingöloppets 30 km. Träningsprogammen är alla på 20 veckor.

En del säger att Lidingöloppets 30 km är det tuffaste provet i en svensk klassiker. Det gäller verkligen att komma väl förberedd. Lidingöloppets speciella bana och karraktär kräver helt enkelt specialträning.
Tur att vi har Lidingöloppsexperten Magnus Bergman som programcoach för träningen för Lidingöloppet. Mr Lidingöloppet som han ibland kallas har gjort program på fem olika nivåer inför den klassiska tremilen lördagen 26 september.

Det absolut viktigaste är att just du får kontinuitet i träningen, inte att träningen, no matter what, genomförs en specifik dag,

– Min förhoppning är att träningsprogrammen ska motivera och inspirerar dig till bra träning för att nå just din målsättning, säger Magnus Bergman. Vi har 20 träningsveckor att framför oss, vilket kommer ge dig gott om tid till gedigen träning.

Lidingöloppet avgörs 2020 för 55:e gången i höst och intresset är stort för att springa de tre milen från Koltorps gärde. Med många backar och en sista mil som är krävande är loppet en speciell utmaning.
Med mängder av toppplaceringar och en lång egen karriär har Magnus en spetskompetens.
Programmen finns på fem olika nivåer från medaljtiden för män, 2.15 till att klara loppet.

Kom igång - och få kontinuitet
Gemensamt för alla programmen är att de första veckorna är relativt lugna. Sedan kommer mer och mer kvalitativa inslag i träningen.

– Din målsättning bör vara att följa grundstrukturen i programmet, säger Magnus Bergman.
– Det absolut viktigaste är att just du får kontinuitet i träningen, inte att träningen, no matter what, genomförs en specifik dag, säger Magnus Bergman.

Mer om Träning