Våga Vårruset avsnitt 2

I avsnitt två får tjejerna som ASICS FrontRunner Elmina Saksi coachar inför Vårruset i Norrköping den 16 maj springa intervaller med fokus på att hålla igen, men vad betyder det?

Vi har alla tendensen att springa lite för fort i början av ett lopp, du kanske känner igen dig? Det är inte så konstigt med tanke på den grymma stämningen som alltid blommar upp vid startlinjen, du är glad, du känner dig snabb och det är äntligen dags för start! Dagens intervallpass syftar till att träna på att hålla igen för att inte dra på sig mjölksyra eller att orken tar slut för snabbt. Detta för att du i sista minuten av kan intervallen trycka på det lilla extra om du har krafter kvar. 

- Jag känner mig inte helt färdig, men jag känner mig pepp att ta till mig kunskapen och ta med mig ut själv i skogen, säger Jenny Enstedt.

Den 2 maj drar Vårruset-turnén igång i Malmö, vi besöker totalt 20 städer och kanske kommer vi till en stad nära dig? Du kan fortfarande anmäla dig eller ditt lag. Läs mer om Vårrsuet här: vårruset.se. 

Detta är ett samarbete mellan ASICS och Sverige springer.