Vägen mot maran: Kristoffer lägger grunden för en hållbar löpsäsong med styrketräning

I SAMARBETE MED ADIDAS STOCKHOLM MARATHON. I det femte avsnittet av "Vägen mot maran" får vi följa med Kristoffer Låås under ett styrkepass och får veta mer om hur han balanserar upp löpningen med styrketräning inför den kommande tävlingssäsongen.

Kristoffer och hans personliga tränare Martin Strante från GOAT Sports tränar styrka tillsammans en gång i veckan. Utöver PT-passet kör Kristoffer ett styrkepass på egen hand. Fokus är på specifik styrka för löpare med övningar för bland annat fotstyrka, bålstabilitet och ben. Hör mer om Kristoffers upplägg och träningsplan i veckans avsnitt.

– Kristoffers styrka är att han är väldigt fokuserad. Han är noga när han gör övningarna, och nu har han ju byggt upp en otrolig styrka också. Det ska bli kul att se hur det överförs i löpningen, säger tränare Martin. 

Varje måndag släpps ett nytt spännande avsnitt av "Vägen mot maran" där vi får en inblick i Sannas, Kristofers och Tommys målsättningar, tränings- och kostupplägg inför adidas Stockholm Marathon den 4 juni 2022. Följ avsnitten här på marathon.se eller på sverigespringer.se

Läs mer och anmäl dig till adidas Stockholm Marathon: stockholmmarathon.se

"Vägen mot maran" är ett samarbete mellan adidas Stockholm Marathon, Sverige Springer och adidas.

Mer om Vägen mot maran 2022