Se sändningen från Premiärhalvan, lördag 20 april 10.30

Här är de fem som ska testa nya Brooks

Milslukaren Michael Lorentzon från Falköping är en av de fem löparna som ska testa Brooks. Med hjälp av skoväljaren får Micke ett par Ravenna 10.

Vi sökte fem löpare för att testa Brooks nya modeller. Gensvaret vi fick blev enomt. Nu har vi bland de många hundra intressseanmälningarna valt ut testlöparna. En kvintett som har olika löparbakgrund, och som genom Brooks skoväljare har valt olika modeller.

Ida Söderdahl från Visby  kommer att testa ett par Brooks Levitate: 
– Jag lever på Gotland och springer många mil i veckan på denna vackra ö. Jag gjorde skotestet på Brooks hemsida och fick Levitate 2 rekomenderad till mig. Nu är våren på väg och det hade varit fantastiskt roligt att få testa en sko från Brooks som förhoppningsvis får följa med på många vackra rundor och en halvmara i vår!

Michael Lorentzon från Falköping är en av de där löparna som springer mycket, men fortfarande har han inte hittat den perfekta löparskon. Kan Ravenna 10 bli svaret på letandet:
– Jag springer mycket och har testat en del olika märken men vill gärna försöka hitta den ultimata skon. I år ska jag springa ett ultralopp och mitt femte Marathon och vill ha de bästa förutsättningarna. (Lite av Mickes träning finns på mitt instagram micke_lorentzon.)

Anna Hadenius från Lidingö kommer att testa ett par Ghost 11. Något inspirerande behövs nu när maratonträningen tar fart:
– Längtar efter ett nytt skomärke att träna i och sen även springa Stockholm Marathon i i juni. Längtar efter barmark, nya snygga skor och fart i benen!

Katarina Hammas från Sunderbyn får äntligen testa ett par egna Brooks. Adrenaline 19 är modellen. 
– Har aldrig provat själv men har en löparkompis som talar väl om sina Brooks! Jag tränar för mitt tredje maraton så det skulle vara kul med nya skor - ger extra pepp för löprundan.

Jonas Blixt från Solna har följt Brooks spännande utveckling. Kan Launch 5 ändra Jonas syn på Brooks. 
– Det är ett spännande märke som har gått från tråkig anonymitet till att ligga i framkant av utvecklingen. En raket på marknaden. Använde deras skor för 15 år sedan och då var de trista, klumpiga och intetsägande

Vi återkommer om några mil med omdömen från testlöparna. Under tiden, kolla gärna skolväljaren på Brooks hemsida.