Test: Adidas Smart Run GPS

Smart pulsmätning och musik

Adidas Smart Run GPS

7/10

Efter att ha samarbetat med bland andra Polar och utvecklat det egna konceptet miCoach ger kommer här adidas första GPS. Uppdraget som teknikerna fått är tydligt. Ta fram en enhet som kan konkurrera med mobilerna och vi vill ha pulsmätning men inget krångel och så ska den passa in i miCoach-konceptet, kunna peppa under träningspassen.
Alla dessa önskningar finns nu förverkligade i Adidas Smart Run. Åtminstone teoretiskt. Men ta det här med att lyssna på musik. Helt klart en anledning till att många använder sin smarta mobil på träningspassen. Enkelt att strömma från Spotify eller göra egna spellistor. Vad adidas erbjuder är en möjlighet att från dator lägga över mp3-filer. Skaffa ett par hörlurar med bluetooth-teknik så slipper du en slängande sladd men får musiken trådlöst till lurarna.
Den optiska pulsmätaren är ett litet under för sig. En ljussensor på baksidan av enheten kan känna av pulsflödet i handleden. Tanken att skippa pulsbandet är bra, men det gäller att enheten verkligen sitter tajt och still för att den ska funka.
Adidas online-tjänst heter miCoach. En tjänst för läggning men även för träningsprogram. Med programmen i sin smartphone, eller i sin Smart Run-enhet kan man få del och coachning under själva passet. Kul grej i teorin.
Det finns en accelerometer i enheten, men displayen visar endast antal steg. För att få kadens och sträcka inomhus får man köpa till en fotbod. Säkert kommer nya och förbättrade funktioner med uppdateringar som släpps kontinuerligt.

Fakta och funktioner:
Fullt integrerad puls sensor
Gps baserad hastighet, distans, kadens och GPS rutt.
En multifunktions knapp.
Smart run synkroniserar via trådlöst Wifi nätverk och hämtar uppdateringar automatiskt.
Touch display: 1.45" färg TFT, 184px x 184px touch screen;
Batteri: 410mAh lithium ion,laddningstid max 4 hrs
Användningstid::träningsläge (1 sekund datalagring & musik) upp till 4 timmar;
Marathon läge (5 sekunders datalagring) upp to 8 timmar;
Klockläge (enbart klocka) upp till 14 dagar

Fakta:

Pris 4000 kr
Vikt: 80 gram

Utrustning